Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Конкурс “Тарасовими шляхами”2012.12.16 13:25

 

ПОЛОЖЕННЯ

про підготовку та проведення обласного конкурсу

 образотворчого мистецтва “Тарасовими шляхами”, 

присвяченого 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка



І. Загальні положення

1.1.Обласний конкурс образотворчого мистецтва "Тарасовими шляхами, присвяченого 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка (далі - конкурс) проводиться управлінням культури облдержадміністрації, Обласним науково-методичним центром культури.

1.2.Конкурс проводиться з метою розвитку образотворчого мистецтва, популяризації творчої спадщини Тараса Шевченка, збереження культурних надбань минулого як джерела національних духовних основ сьогодення, виявлення і підтримки творчо обдарованих особистостей.

1.3.Основними завданнями є:

– розвиток образотворчого мистецтва;

– вдосконалення майстерності художників;

– посилення впливу образотворчого мистецтва на формування духовності молодого покоління українців; 

– сприяння розкриттю творчої індивідуальності художників-аматорів.

1.4.Підсумок конкурсу буде проходити у формі виставки робіт учасників. 


II . Учасники  конкурсу

2.1.Учасником конкурсу може стати кожна обдарована особистість. Кожному учаснику надається право проявити свої творчі здібності, уподобання та власне бачення запропонованої теми. Конкурс проводиться за трьома віковими категоріями:


І  –  до 15 років;               II  –  до 20 років;                   III  –  від 21 року.

III . Умови проведення та участі в конкурсі.

3.1.Урочисте відкриття виставки відбудеться у травні 2013 року. 

3.2.Основними критеріями оцінки робіт є:

– розкриття теми творчості Тараса Шевченка;

– рівень володіння технікою виконання, матеріалом;

– творча фантазія, оригінальність мислення (забороняється копіювання, запозичення тем, тощо);

– охайність та належне оформлення роботи.

За підсумками проведення конкурсу журі визначає переможців у кожній  віковій категорії. 

3.3.Один автор представляє на конкурс 1-2 твори.  Кожен твір, поданий на конкурс, повинен бути належно оформлений та паспортизований. На зворотній стороні роботи чітко вказати назву роботи; прізвище, ім'я, по батькові, вік та домашню адресу учасника (учасників); навчальний заклад, клас (курс), прізвище, ім'я, по батькові керівника (вчителя); контактні телефони. Розмір робіт і техніка виконання на вибір автора.

3.4.Роботи подаються в Обласний науково-методичний центр культури за адресою: 43025, м. Луцьк, вул. Горького, 3. Контактна особа конкурсу –  Дричик Ольга Володимирівна (тел. роб. 72 81 01, моб. 0503750376),                                               е-mail: nmckv@ukr.net.

3.5.Кінцевий термін подачі робіт на конкурс – 1 травня 2013 року. Роботи переможців не рецензуються і авторам не висилаються.


IV. Журі конкурсу

4.1.Для оцінювання робіт учасників обласного конкурсу утворюється журі, до складу якого входять авторитетні фахівці в галузі культури і образотворчого мистецтва.

4.2.Члени журі по завершенню конкурсу проводять аналіз відповідності основним критеріям, зазначеним у цьому положенні та підбивають підсумки, приймають рішення для оголошення результатів конкурсу. 

4.3.Рішення журі є остаточним і перегляду не підлягає. За результатами оцінювання переможці конкурсу нагороджуються дипломами, подяками та призами.




Заступник начальника управління                                                         Г.Остапчук  

 




ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ


УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ І ТУРИЗМУ


Н А К А З  

 

_від 29.01.2013  м.Луцьк 13




Про підготовку і проведення обласного 

конкурсу образотворчого мистецтва

Тарасовими шляхами





На виконання Регіональної програми розвитку культури мистецтва і туризму в області на 2011-2015 роки”, схваленої рішенням Волинської обласної ради від 03.03.2011 № 3/13, відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 16 жовтня 2012 року № 433 “Про проведення обласного фестивалю мистецтв “З Кобзарем у серці”, присвяченого 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка”, зметою розвитку образотворчого мистецтва, популяризації творчої спадщиниТ.Г.Шевченка, збереженнякультурних надбань минулого як джерела національних духовних основ сьогодення, виявлення і підтримки творчо обдарованих особистостей


НАКАЗУЮ:

1.Провести протягом лютого-травня 2013 року обласний конкурс образотворчого мистецтваТарасовими шляхами, присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка (далі конкурс).

2.Затвердити Положення про підготовку і проведення обласногоконкурсу

образотворчого мистецтваТарасовими шляхами,присвяченого200-річччю від дня народження Тараса Шевченка (додається).

3.Доручити підготовку та проведення конкурсу Обласному науково-методичному центру культури (Рожнова Л.В.).

4.Обласному науково-методичному центру культури розробити та в установленому порядку подати на затвердження кошторис витрат, пов’язаних з підготовкою та проведенням обласного конкурсу, здійснити відповідну організаційно-методичну роботу по забезпеченню проведення та підбиття його підсумків.

5.Начальникам відділів культури і туризму райдержадміністрацій, виконкомів міських (міст обласного значення) рад, управління Луцької міської ради, директорам Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського здійснити відповідну організаційну роботу для забезпечення активної підготовки та залучення до участі в конкурсі художників-аматорів, учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. 

Роботи подати до 1 травня 2013 року в Обласний науково-методичний центру культуриза адресою: 43025, м. Луцьк,вул. Горького, 3.

6.Підбиття підсумків конкурсу провести у травні 2013 року. 

7.Начальникові відділу культури і мистецтв управління Назаревич М.Р. забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до головного управління юстиції у Волинській області.

8.Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

9.Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Остапчук Г.В.





Начальник управління           В.Лисюк

 



 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"