Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Міжнародний фестиваль українського фольклору„Берегиня” 27-29 вересня 2013 р.2013.01.09 14:39

ПОЛОЖЕННЯ про Cьомий Міжнародний фестиваль українського фольклору„Берегиня” 27-29 вересня 2013 р.

Міжнародний фестиваль українського фольклору „Берегиня” проводиться з метою збереження традиційної народної культури українців, розширення творчих зв’язків, обміну досвідом та інформацією в царині народної творчості із зарубіжними громадами українців.

Фестиваль є відкритим для учасників з усіх країн світу та аматорських колективів України, незалежно від їх відомчого підпорядкування. Проводиться один раз на три роки.

Організатори – управління культури Волинської облдержадміністрації та Обласний науково-методичний центр культури.

Фестиваль проводиться за підтримки Міністерства культури України.

Сьомий Міжнародний фестиваль українського фольклору„Берегиня” відбудеться у м. Луцьку з 27 по 29 вересня 2013 року

. Завдання фестивалю: – утвердження українських народних традицій у побуті українського народу; – популяризація традиційних обрядів, звичаїв українців всіх земель і країв поселення; – привернення уваги широких кіл громадськості, державних органів, засобів масової інформації до стану автентичних та сучасних фольклорних колективів, майстрів народних ремесел з метою відродження і популяризації традиційної культури; – виявлення самобутніх автентичних та сучасних фольклорних колективів, майстрів народних ремесел; – посилення впливу традиційної народної культури на формування світогляду і духовності молодого покоління українців; – долучення різних вікових груп населення до культурної спадщини українського народу.

Умови проведення фестивалю

Фестиваль передбачає показ календарно-обрядових та родинно-побутових дійств: – літньо-осінні звичаї та обряди, ігри, розваги, пісні; – фрагменти весілля, народин, хрестин, толоки тощо.

У фестивалі беруть участь: вокальні фольклорні гурти, фольклорно-етнографічні ансамблі, солісти-вокалісти, солісти-інструменталісти, народні музики та інструментальні гурти (весільні музики) різного складу. Репертуар колективів та окремих виконавців має складатися з творів, що побутують у їхній місцевості, тривалість виступу не менше 30 хвилин.

В рамках фестивалю відбудуться: – науково-практична конференція, до роботи в якій запрошуються фольклористи, етнографи, етномузикологи, мистецтвознавці, краєзнавці з України та закордону; – конкурс інструментального виконавства на традиційних народних інструментах українців. Всі колективи, які бажають взяти участь у фестивалі, надсилають заявки українською мовою за формою:

1. Рекомендація організації, що направляє колектив для участі у фестивалі;  

2. Творча характеристика на колектив з зазначенням віку учасників;

3. Репертуар колективу та учасника конкурсу музикування, інструментарій;

4. Аудіо або відеозапис програми колективу (обсягом до 10 хвилин) та фото колективу в місцевому традиційному одязі на електронних носіях (CD – дисках, або на електронну адресу Обласного науково-методичного центру культури e-mail: nmckv@ukr.net);

5. Адреса колективу, контактні телефони;

6. Прізвище, ім’я, по батькові керівника колективу та учасника конкурсу музикування.  

Заявки на участь у фестивалі подавати до 1 липня 2013 року на адресу: Обласного науково-методичного центру культури, 43025, м. Луцьк, вул. Горького,

3. Контактні телефони: 723-546, 771-039. Дирекція фестивалю на підставі надісланих матеріалів здійснює відбір колективів і учасників фестивалю та до 10 липня 2013 року і надсилає офіційні запрошення.

Конкурс музикування проводиться у двох номінаціях:

1. Солісти-інструменталісти – виконавці на традиційних народних інструментах (ліра, кобза, дуда, волинка, сопілка, скрипка, гармошка, бубон тощо);

2. Інструментальні гурти (народне музикування, обробки місцевих народних мелодій). Критеріями оцінки виступів є: використання місцевого репертуару, наближення до регіональної виконавської традиції, використання народного інструментарію, відповідність костюмів місцевому народному одягу, сценічна культура учасників. Переможці конкурсу нагороджуються дипломами та пам’ятними сувенірами. У дні проведення фестивалю діятиме містечко майстрів та виставка-продаж творів декоративно-прикладного і образотворчого мистецтва.

ЗАЯВКА

на участь у Сьомому Міжнародному фестивалі українського фольклору „Берегиня”

1. Назва колективу: _________________________________________________________________ 2. Прізвище, ім’я, по-батькові керівника колективу:______________________________________ __________________________________________________________________________________ 3. Який музичний супровід: __________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ 4. Прізвище, ім’я, по-батькові повністю всіх учасників (списки завірені установою, яка відряджає): ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 5. Яку установу культури представляє:_________________________________________________

6. Назва програми, яка буде виконуватись на фестивалі: __________________________________ __________________________________________________________________________________ 7. Програма в конкурсі музикування (для музик): ________________________________________ __________________________________________________________________________________ 8. Кількість учасників у колективі: ____________________________________________________ З умовами ознайомлений (а) (і) Дата заповнення анкети „_____”________________ 2013 р. ______________ (підпис) __________________________________________________________________________________ – творчу характеристику на колектив (довільна форма); – програму виступу, опис ігор, показаних на фестивалі; – кольорову фотокартку колективу на електронних носіях (CD – дисках).  

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"