Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Про конкурс сценаріїв2013.01.09 16:18

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ І ТУРИЗМУ

Н А К А З 24.12.2012р. №182

Луцьк

Про проведення обласного конкурсу на кращий сценарій тематичного культурно-мистецького заходу, присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка серед творчих працівників клубних закладів

На виконання Регіональної програми розвитку культури, мистецтва і туризму в області на 2011-2015 роки, схваленої розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 25 січня 2011 року № 22 та затвердженої рішенням обласної ради від 3 березня 2011 року №3/13, з метою популяризації творчості Тараса Шевченка, активізації діяльності клубних закладів, удосконалення сценарної майстерності, поширення інноваційних форм роботи та гідного відзначення 200-річчя від дня народження видатного сина українського народу

НАКАЗУЮ:

1. Провести в лютому – жовтні 2013 року обласний конкурс на кращий сценарій серед творчих працівників клубних закладів, присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка (далі – конкурс).

2. Затвердити Положення, склад журі та кошторис витрат, пов'язаних із проведенням конкурсу (додатки 1, 2).

3. Начальникам відділів культури райдержадміністрацій та виконкомів міських (міст обласного значення) рад, управління культури Луцької міської ради, директорам методичних центрів районів та міст області здійснити відповідну методичну, організаційно-творчу роботу для забезпечення активної участі в конкурсі творчих працівників усіх клубних закладів. У встановлений термін подати сценарії переможців І етапу в ОНМЦК.

4. Обласному науково-методичному центру культури (Рожнова Л.В.) забезпечити вирішення організаційно-творчих питань, пов'язаних з підготовкою та проведенням конкурсу. Підготувати і видати збірку сценаріїв переможців конкурсу «У вінок Тарасу Шевченку».

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Остапчук Г. В..

Начальник управління В. Лисюк


ЗАТВЕРДЖЕНО наказом управління культури і туризму облдержадміністрації __24.12.2012_____________№_182_________  

ПОЛОЖЕННЯ

про обласний конкурс на кращий сценарій серед творчих працівників клубних закладів, присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка

І. Організатори конкурсу. Управління культури і туризму облдержадміністрації, Обласний науково-методичний центр культури.

ІІ.Загальні положення. Обласний конкурс проводиться з метою популяризації спадщини Великого Кобзаря, активізації діяльності клубних закладів, виявлення творчих здібностей працівників культури, формуванню бази сценаріїв ОНМЦК. Основними завданнями конкурсу є: – пошук нових форм роботи; – удосконалення сценарної майстерності; – розповсюдження кращих сценаріїв; – обмін творчими досягненнями та поширення досвіду роботи.

IIІ. Умови та порядок проведення обласного конкурсу. В обласному конкурсі (далі конкурс) беруть участь творчі працівники всіх клубних закладів області. Конкурс проводиться в два етапи:

– І етап – районний, міський – з лютого по серпень 2013 року. Беруть участь творчі працівники сільських, районних, міських клубних закладів;

– II етап – обласний – з 1 по 30 вересня 2013 року. Беруть участь сценарії переможці І етапу – І, ІІ місце.

Автори сценаріїв вільні в виборі теми та жанру (тематичний захід, літературно-музичний монтаж, літературно-музична композиція, театралізований концерт, театральне дійство, фольклорно-театралізоване дійство, масове театралізоване видовище, театралізоване свято). Сценарії можуть бути оригінальні (авторські) та компілятивні (використання текстів інших авторів). Творчі працівники сільських, районних, міських закладів культури подають сценарії на розгляд районних, міських журі.

Сценарії, що зайняли І і ІІ місце, беруть участь в обласному конкурсі. Районні та міські методичні центри надсилають сценарії переможців І етапу в Обласний науково-методичний центр культури до 1 вересня 2013 року.

Конкурсні роботи подаються українською мовою, підписані під псевдонімом, у друкованому вигляді та на електронних носіях за адресою: 43025 м. Луцьк, вул. Горького, 3; nmckv@ukr.net. Обсяг матеріалу – до десяти сторінок друкованого тексту (формат А4). Окремо додаються: назва сценарію та псевдонім, прізвище, ім’я, по-батькові автора, місце роботи, домашня адреса, паспортні дані, ідентифікаційний код. Сценарії учасників конкурсу не повертаються. Сценарії, надіслані з порушенням термінів, не розглядаються.

ІУ. Критерії оцінювання. Журі аналізує конкурсні роботи, оцінює їх за 12-бальною системою відповідно до критеріїв: – розкриття теми сценарію; – сценарно-режисерський хід; – композиційна побудова сценарію (пролог, зав’язка, розвиток дії, кульмінація, розв’язка); – особливості розкриття художнього образу; – аналіз стилістичних особливостей; – використання засобів емоційної виразності (документальний матеріал, відеоряд, світло, музика тощо); – правильність написання та оформлення.

V. Підбиття підсумків. За результатами проведення I етапу конкурсу районні, міські журі визначають переможців – І, ІІ, ІІІ місця, проводять нагородження. Сценарії, що здобули І та ІІ місця, рекомендуються для участі в обласному конкурсі.

Журі обласного конкурсу аналізує сценарії, визначає переможців, ухвалює рішення про нагородження учасників подяками, дипломами І, II, III ступенів та преміями.

І місце – 600 грн (одна); ІІ місце – 500 грн (дві); ІІІ місце – 300 грн (три). Підбиття підсумків конкурсу відбудеться у жовтні 2013 року. Роботи переможців будуть виставлені на сайті ОНМЦК – nmck-volyn.com.ua  

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"