Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Директорський семінар2013.02.22 15:39

Семінар, організований Обласним науково-методичним центром культури, проводився з метою активізації діяльності клубних закладів з підготовки гідного відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Відкриваючи семінар, порушила актуальні питання функціонування клубних закладів (перспективи, пріоритети, удосконалення творчої діяльності) заступник начальника управління культури облдержадміністрації Галина Остапчук.

“Нам треба голосу Тараса” – з цією темою виступила заслужений вчитель України Леся Ковальчук, розставивши акценти у справжній, а не перекрученій за часів тоталітаризму творчості Кобзаря.

Директор ОНМЦК Любов Рожнова ознайомила з основними завданнями, які стоять перед клубними працівниками культури, щодо успішного проведення обласного фестивалю мистецтв “З Кобзарем у серці”, наголосила на необхідності урізноманітнення культурно-просвітницької діяльності клубних закладів Волині.

Завідувачі відділів ОНМЦК Вікторія Лопанова та Ніна Фурдило звернули увагу на підбір репертуару для аматорських колективів у підготовці та активної участі в проведенні творчих звітів, фестивалів та культурно-мистецьких заходів, участі творчих працівників клубних закладів та методичних центрів у конкурсах на кращий сценарій та кращий за професією «Я в світ іду із «Кобзарем», присвячених 200-й річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Завідувач редакційно-видавничим відділом ОНМЦК Віктор Зубович розповів семінаристам про важливість оперативного інформування про культурно-мистецькі заходу краю та їх популяризації у засобах масової інформації і поділився планами щодо перспектив розвитку видавничої діяльності Центру.

Окрім цього, обговорено тему про діяльність будинків культури, як центрів громадської активності, що підготувала провідний методист ОНМЦК Ольга Терещук.

Заступник директора ОНМЦК Віталій Клімчук на конкретних прикладах розповів про тематичне наповнення культурно-мистецьких заходів присвячених Тарасу Шевченку із використанням місцевого матеріалу, конкретних людей та подій.

У круглому столі: “Діяльність клубних закладів області у період підготовки та гідного відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка”, брали участь усі учасники семінару. Досвідом роботи поділилися директор Ківецівського РБК Олександр Бовканюк, Палацу культури міста Луцька Юрій Войнаровський, Луцького РБК Степан Цика та інші.

Учасники семінару повезли у районні методичні центри підготовлені Обласним науково-методичним центром культури розробки сценаріїв, методику і тематичну направленість заходів до шевченківських днів для використання у роботі.  

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"