Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Нас гуртують думи Кобзаря2013.03.12 08:51

З нагоди 199-ї річниці з дня народження Великого пророка біля пам’ятника Тарасу Шевченку, що на проспекті Волі у Луцьку, відбулося мистецьке свято «Нас гуртують думи Кобзаря», організоване управлінням культури Волинської облдержадміністрації та Обласним науково-методичним центром культури. 

Неподалік пам’ятника розмістилася виставка світлин фотомайстрів Волині «Поглянь, Тарасе, на Вкраїну». 

Цього року вперше організатори попросили лучан прибути на святкове дійство зі своїми «Кобзарями». Власників книг реєстрували і вручали їм спеціальні посвідчення. 
 
Вклонитися великому пророку, талановитому поетові прийшли лучани та гості міста, депутати обласної та Луцької міської ради, письменники, митці, представники громадськості, трудових та учнівських колективів. Під величне звучання пісні «Думи мої» учасники зібрання поклали квіти до підніжжя пам’ятника Великому Кобзареві. 

Пізніше студенти Волинського державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського, аматори сцени та молодіжні колективи виконали музичні твори на вірші Шевченка. 

Про правдиве слово, яке об’єднує свідомих українців усього світу, говорили голова Волинської обласної організації національної спілки письменників України Олег Потурай та письменник Андрій Бондарчук. 

Найціннішим дарунком Тараса Шевченка українцям є «Кобзар», його в українській оселі ставили поруч з Біблією. Сьогодні власникам найунікальніших раритетних видань, які були на святі, заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Курилюк вручив нові «Кобзарі». 

Потім тих, що прийшли на мистецьке дійство з «Кобзарями», запросили до спільної пам’ятної світлини. А продовжилися урочистості святковим концертом в академічному обласному музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка. 
 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"