Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Волинська гуковиця2015.02.13 12:23

ПОЛОЖЕННЯ
 Про підготовку і проведення
 Четвертого Всеукраїнського конкурсу 
виконавців на сопілці та цимбалах “Волинська гуковиця”

 І. Загальні положення 
1.1. Четвертий Всеукраїнський конкурс виконавців на сопілці та цимбалах “Волинська гуковиця” (далі – конкурс) проводиться управлінням культури Волинської облдержадміністрації, Обласним науково-методичним центром культури, Волинським державним училищем культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського. 
1.2. Конкурс проводиться у м. Луцьку в приміщенні Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського 14-15 травня 2015 року. 
 1.3. Мета конкурсу – виявлення та підтримка обдарованої молоді, обмін творчими досягненнями, розповсюдження досвіду роботи провідних викладачів, популяризація виконавства на сопілці та цимбалах. 
1.4. Основними завданнями конкурсу є: – збереження і відродження традиційних жанрів українського національного мистецтва, популяризація гри на народних інструментах, в тому числі волинських; – вдосконалення виконавської майстерності солістів-інструменталістів, оркестрів та ансамблів народних інструментів, сприяння активізації їх концертної діяльності; – збагачення репертуару високохудожніми творами українських та зарубіжних авторів; – ознайомлення з творчими досягненнями сучасних композиторів, кращими інноваційними формами української інструментальної музики, поліпшення художнього рівня репертуару; – посилення впливу народно-інструментального мистецтва на формування світогляду і духовності молодого покоління. 
 ІІ. Учасники конкурсу 
2.1. У конкурсі беруть участь учні шкіл естетичного виховання, спеціалізованих шкіл-інтернатів, позашкільних навчальних закладів, музичних студій, студенти вищих музичних навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації. 
2.2. Для участі в конкурсі кожен виконавець до 25 квітня 2014 року подає заявку на адресу: Обласний науково-методичний центр культури, 43025, м. Луцьк, вул. П'ятницька Гірка, 16. Контактні телефони: 77-10-39. E-mail: nmckv@ukr.net До заявки додаються ксерокопія свідоцтва про народження (учасники І–ІІ категорій), ксерокопія паспорта (учасники ІІІ –V категорії), фото розміром 6 х 9 см. 
2.3. За додатковою інформацією звертатись за телефонами представників оргкомітету: Сопілка: 0951557030, 0978235806 – Мартинюк Володимир Анатолійович; 0954252283 – Фокшей Юрій Євгенович. Цимбали: 0501304794 – Хлєбнік Петро Іванович; 0997501539, 0674166999 – Юсипчук Петро Петрович. 
 ІІІ. Умови проведення конкурсу 
3.1. Конкурс проводиться 14-15 травня 2015 року у Волинському державному училищі культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського. Початок о 10.00 годині. 
3.2. Конкурс проводиться в один тур, у двох номінаціях (сопілка, цимбали) і п'яти категоріях: 
І категорія – учасники віком до 11 років включно; 
ІІ категорія – учасники віком від 12 до 14 років; 
ІІІ категорія – учасники віком від 15 до 17 років; 
ІV категорія – учасники віком від 18 до 25 років;
V категорія – ансамблі сопілкарів, ансамблі виконавців на інших духових народних інструментах, ансамблі цимбалістів, мішані ансамблі (сопілка, цимбали), оркестри народних інструментів з використанням цимбал та сопілки. 
Конкурсні прослуховування відбудуться: 
14 травня – І - ІV категорії (солісти); 
 15 травня – V категорія (ансамблі). 
 IV. Програмні вимоги 
 4.1 “Сопілка”: І – ІІ категорії – 2 різнохарактерні твори. ІІІ – IV категорії – твір розгорнутої форми (рапсодія, фантазія і т. п). Оригінальний твір для сопілки, або твір українського автора. V категорія – концертна програма на вибір учасника, включаючи оригінальні твори. Тривалість виступу до 15 хвилин. У номінації “Сопілка” в своїх програмах учасники конкурсу можуть використовувати інші етнодухові народні інструменти: флейту Пана, окарину, грілку, тилинку, тощо, за що конкурсанти мають право отримувати додаткові бали (від 1 до 5).
4.2 “Цимбали”: І – ІІ категорії – 2 різнохарактерні твори. ІІІ – IV категорії – 2 різнохарактерні твори, один з яких – оригінальний твір для цимбал.  V категорія – концертна програма на вибір учасника, включаючи оригінальні твори. Тривалість виступу до 15 хвилин. Учасники конкурсу забезпечуються інструментами (цимбали). 
 V. Журі конкурсу 
5.1. Для оцінювання виступів учасників Четвертого Всеукраїнського конкурсу виконавців на сопілці та цимбалах “Волинська гуковиця” утворюється журі, до складу якого входять авторитетні фахівці в галузі культури і мистецтва. 
5.2. Члени журі по завершенню конкурсної програми проводять аналіз відповідності виступів учасників конкурсу основним критеріям, зазначеним у цьому Положенні, підбивають підсумки, приймають рішення для оголошення результатів конкурсу. 
5.3. Журі оцінюють виступи колективів та окремих виконавців за 25-бальною системою. 
 VІ. Фінансові умови 
6.1. Оплата всіх витрат учасників з інших областей України, пов'язаних з участю у конкурсі (проїзд, проживання, харчування конкурсантів та супроводжуючих їх осіб) здійснюється за власний рахунок, або за рахунок відряджаючої організації. 
 6.2. Кожен учасник по прибуттю сплачує реєстраційний внесок: І – IV категорії – 250 грн; V категорія – 40 грн з кожного учасника ансамблю чи оркестру. 
 6.3. Від сплати звільняються учасники колективів, які брали участь, як солісти. Зібрані кошти будуть використані для призового фонду. 
 VIІ. Нагородження учасників 
7.1. Переможець та лауреати конкурсу нагороджуються дипломами, грошовими преміями. 
7.2. Переможцем конкурсу є володар Гран-прі, лауреатами – конкурсанти, які зайняли І, ІІ, ІІІ місця у кожній з категорій. Журі має право не присуджувати Гран-прі, або присуджувати не всі призові місця, нагороджувати кращих викладачів та концертмейстерів. 

 Заступник начальника управління                                                                       М. Назаревич
 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"