Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

«Три празники» починають культурно-мистецький рік1970.01.15 13:46

Організатори – управління культури Волинської облдержадміністрації, Обласний науково-методичний центр культури.

З вітальним словом до глядачів звернувся обласний декан, настоятель храму Холмської Божої матері, протоієрей Михайло Онищук. Він побажав усім українцям аби зерно, посіяне під час різдвяних свят дало рясні плоди для нашої духовності. Священик наголосив на тому, що ми не повинні сподіватись на диво зі сторони в досягненні успіху, а самі, власноручно маємо його створювати при божій помочі.

Заступник голови Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець привітала учасників свята, що прибули зі всіх куточків Волині й закликала земляків дарувати одне одному щирі пориви душі задля злагоди в суспільстві за яке в боротьбі з ворогом полягло чимало наших земляків.

Координатор волонтерського руху Руслан Теліпський звернувся до учасників свята із добрим почином підтримати в галузі культури області благодійну акцію потрібних речей та вітамінних продуктів задля здоров’я солдатів та їх родин і закликав долучитися до збору коштів безпосередньо під час дійства на потреби бійців АТО.

У фойє театру гостей свята вітали фольклорні гурти, частували смачною кутею із різних районів області. Тут же стояли скриньки для пожертв благодійної акції «Меценати для солдата».

         Віншували лучан та гостей міста, даруючи колядки та щедрівки, фольклорні колективи з Луцька, Ковеля, Іваничівського, Камінь-Каширського, Ківерцівського, Луцького, Маневицького, Старовижівського, Турійський, Шацького районів.

Глядачі щирими оплесками та підспівування підтримували обряди – «водіння Кози», «Маланку» та віншування Василів. Ведуча Олена Мартинович згадала знаменитих Василів Волині, які вписали своєю діяльністю яскраві сторінки у літопис Волині. Від імені всіх чоловіків, що носять таке славне ім’я присутнім подякував народний артист України Василь Чепелюк і виконав пісню «Щедрість» яку написав у співавторстві з не менш знаменитим поетом Василем Геєм.

Святкову атмосферу задавали ведучі обрядового дійства, а юні учасники народного видовища утверджували глядачів в істинній щирості українських традицій, що передаються з покоління в покоління і формують національну ідентичну особливість.

Кожен колектив був удостоєний подяки управління культури облдержадміністрації, а організаторів та режисерів дійства Ірину Хмілевську, Любов Рожнову, художника-постановника Софію Пасюк глядачі у фіналі дійства нагородили щирими та вдячними оплесками.

Начальник управління культури облдержадміністрації Валерій Дмитрук висловив упевненість, що кожна колядка, щедрівка і слово віншування із вуст учасників свята є вагомим підґрунтям української свідомості якій належить примножувати у поколіннях духовні скарби народу.

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"