Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

У піснях мого народу – доля України2016.10.04 14:17

 Проведення заходу планується у Палаці культури міста Луцька з метою залучення до мистецького дійства широких верств населення.                                  

 Фестиваль започатковано Обласним науково-методичним центром культури з 2013-го року, коли виникла необхідність акцентувати актуальність суспільно-значимої теми формування духовності та патріотизму. До участі у фестивалі запрошуються кращі аматорські колективи та окремі  виконавці в репертуарі яких є повстанські, стрілецькі, козацькі пісні, сучасні твори патріотичного спрямування. 

 Нині широкомасштабний мистецький фестиваль знайшов і утвердився у культурній ніші заходів, що проводяться в області з метою посилення патріотичного виховання підростаючого покоління,  вшанування полеглих за волю, єдність і незалежність України, пропаганди творів патріотичної тематики минувшини і сучасності, популяризації української патріотичної пісні.                        

 Волинь як особливий регіон зародження національно-визвольних змагань має бути в авангарді подібних заходів, бути ініціатором масштабних мистецьких дійств на теренах держави. Адже саме тут, в урочищі Вовчак Турійського району було  офіційно проголошено утворення Української повстанської армії, яскравою сторінкою мужності та самовідданості патріотів України у літопис краю ввійшов бій з німецькими окупантами у селі Новий Загорів. Сучасна історія боротьби за цілісність держави на Сході України відбувається за активної участі волинян – учасників АТО. Тема неоголошеної війни і самовідданості бійців-патріотів відображена в авторській пісенній та поетичній творчості безпосередніх учасників антитерористичної  операції.                                                                                                    

 У репертуарі фольклорних колективів Волині знаходять місце народні повстанські та стрілецькі пісні, що відображують тернистий шлях українського народу до визнання власної ідентичності, незалежності й нинішньої боротьби за цілісність держави. Вокальні та інструментальні ансамблі, театральні колективи, читці добирають до виконання твори, що хвилюють серце глядачів і доводять віками усталену істину про те, що формування духовного світогляду будь якого етносу завжди відбувалося на підвалинах справжньої народної творчості.                       

 Проведення подібних культурно-мистецьких заходів патріотичного спрямування є не тільки даниною часу – це важлива, повноцінна потреба суспільства, яке прагне утвердження серед світової спільноти не тільки в економічній та політичній площині, а насамперед у віками викристалізованих духовних народно-мистецьких цінностях.

         Організатори фестивалю – управління культури Волинської облдержадміністрації, Обласний науково-методичний центр культури.            Захід проводиться за підтримки Луцької міської ради.

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"