Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Військово-польовий арт у Луцьку2016.10.17 09:25

Відкриття виставки відбулося у Волинському обласному краєзнавчому музеї. Подивитися на перероблені речі з зони АТО зібралися родини воїнів АТО, школярі місцевих шкіл та гості міста.

Перед відкриттям експозиції народний аматорський квартет "Жайвір" із Камінь-Каширського районного будинку культури подарував присутнім кілька повстанських та стрілецьких пісень, створивши відповідну мистецьку атмосферу.

 Першим до присутніх звернувся директор Волинського обласного краєзнавчого музею Анатолій Силюк. Він розповів про велике значення проекту, про організаторів  виставки.

Автор і куратор проекту, Віце – президент Асоціації «Україна – Франція», рядовий боєць Національної поліції України ГУНП у м. Києві Павло Ротар зазначив, що мета виставки – продемонструвати, як невимовна жага до життя, прагнення краси та гармонії пробиваються крізь жахи війни, а добро неодмінно перемагає зло. А ще зазначив що на ній представлені роботи понад 70 митців народно – прикладного мистецтва з усієї України, серед яких є і учасники АТО. Висловив подяку усім, хто допомагав та підтримував його.

Організаторами виставки стали управління культури облдержадміністрації, Обласний науково-методичний центр культури, обласний краєзнавчий музей.

Павло Ротар надав слово начальнику управління культури облдержадміністрації Валерію Дмитруку, мистецтвознавцю Зої Навроцькій, народному депутату Першого скликання ВР Андрію Бондарчуку, маймтрам народної творчості, учасникам АТО.

Серед артоб’єктів – протитанкова граната «Муха», розписана в петриківському стилі, прикрашене традиційною вишивкою військове обмундирування, ікони із соломи на ящиках для набоїв, картини із кісток риб, дитячі іграшки з ящиків з – під патронів та багато іншого.

Під час презентації проекту за участі народних майстрів та учнів місцевих шкіл відбулися майстер-класи з петриківського розпису, народного малярства, писанки, ляльки-мотанки, соломоплетіння.

Виставка триватиме до кеінця місяця, тому бажаючі ще встигнуть насолодитися проявом українського народного мистецтва на предметах, які мають суто військове походження.








 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"