Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Обласний конкурс виконавців на бандурі серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних2017.01.31 14:35

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
 УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ
Н А К А З
 16 червня 2016 року м. Луцьк № 65
 Про проведення обласного конкурсу
 виконавців на бандурі серед учнів
 початкових спеціалізованих мистецьких
 навчальних закладів


Зареєстровано в Головному територіальному
управлінні юстиції у Волинській області
30 червня 2016 року за № 18/1464

     На виконання Регіональної програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини в області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням Волинської обласної ради від 10 лютого 2016 року № 2/28, з метою виявлення найбільш здібних виконавців на бандурі серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, оцінки рівня методичної роботи викладачів та обміну досвідом роботи
НАКАЗУЮ:
1. Провести 21 лютого 2017 року обласний конкурс виконавців на бандурі серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів у Волинському державному училищі культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського (далі – Конкурс). Початок о 10.00 годині.
2. Затвердити Положення про проведення обласного конкурсу виконавців на бандурі серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (додається).
3. Доручити підготовку та проведення Конкурсу Обласному науково-методичного центру культури (Рожнова Л.В.).
4. Обласному науково-методичному центру культури розробити і в установленому порядку подати на затвердження кошторис витрат, забезпечити вирішення організаційних питань, пов'язаних з підготовкою та проведенням ІІІ (заключного) туру Конкурсу.
5. Начальникам відділів, секторів культури, культури і туризму райдержадміністрацій, виконкомів міських (міст обласного значення) рад, директорам початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області провести відповідну роботу щодо участі учнів і викладачів у Конкурсі. Взяти до уваги, що витрати на проїзд і добові за рахунок організацій, які відряджають.
6. Директорові Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського Панасюку В.Г. забезпечити організацію і належні умови для проведення ІІІ туру (заключного) Конкурсу та участь викладачів училища у роботі журі.
7. Головному спеціалістові управління культури облдержадміністрації Юфимчук І.Л. забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Головного територіального управління юстиції у Волинській області.
8. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
9. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Начальник управління                                                                          В. Дмитрук

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ управління культури
облдержадміністрації
30 червня 2016 року №65

Зареєстровано в Головному територіальному
 управлінні юстиції у Волинській області
30 червня 2016 року за № 18/1464

ПОЛОЖЕННЯ
про проведення обласного конкурсу виконавців на бандурі
серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів
 І. Загальні положення
1.1. Обласний конкурс виконавців на бандурі серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів проводиться управлінням культури Волинської обласної державної адміністрації, Обласним науково-методичним центром культури (далі – Конкурс).
1.2. Конкурс проводиться у Волинському державному училищі культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського 21 лютого 2017 року. Початок о 10.00 год.
ІІ. Мета конкурсу
2.1. Виявлення та підтримка обдарованої молоді, вдосконалення майстерності бандуристів, поліпшення художнього рівня репертуару, посилення впливу бандурного мистецтва на формування світогляду і духовності молодого покоління, художнього мислення музичного образу, активізація творчої діяльності викладачів музичних шкіл, обміну досвідом та інноваційними ідеями провідних викладачів.
2.2. Основні завдання Конкурсу: популяризація виконавства гри на бандурі; збагачення репертуару високохудожніми творами українських авторів; привернення уваги широких кіл громадськості до юних талантів області орієнтованих на популяризацію кращих зразків інструментальної музики; оцінки рівня методичної роботи викладачів, обмін творчими досягненнями.
ІІІ. Учасники конкурсу
3.1. У Конкурсі беруть участь учні початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. 3.2. Вікові категорії: І категорія – до 10 років включно; ІІ категорія – з 11 до 13 років включно; ІІІ категорія – від 14 років. Вік учасника визначається на період ІІІ туру (заключного) Конкурсу. 3.3. Для участі у ІІ турі (регіональному) Конкурсу подається заявка учасника в електронному вигляді, підписана директором навчального закладу у базову школу до 06 лютого 2017 року. 3.4. Заявки (згідно з додатком) на ІІІ тур (заключний) та звіти про ІІ тур (регіональний) подаються до 14 лютого 2017 року за адресою: Обласний науково-методичний центр культури, 43025, м. Луцьк, вул. П’ятницька гірка, 16. Контактні телефони: 771 039, тел./факс 723 546. E-mail: nmckv@ukr.net. До заявки додається посвідчення особи учасника (паспорт або свідоцтво про народження). Обробку персональних даних проводити Обласному науково-методичному центру згідно Закону України «Про захист персональних даних». За достовірність даних на учасників ІІІ туру (заключного) Конкурсу відповідає директор базової школи. Заявки, надіслані несвоєчасно, та ті, що не відповідають встановленому зразку, не розглядаються.
ІV. Умови проведення конкурсу
4.1. Конкурс проводиться у три тури: І тур (відбірковий) – у всіх початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах області до 03 лютого 2017 року. ІІ тур (регіональний) – у базових школах за таким графіком: Ковельська школа мистецтв – 07 лютого 2017 року Володимир-Волинська музична школа – 08 лютого 2017 року Луцька музична школа № 1імені Фридерика Шопена – 09 лютого 2017 року Луцька музична школа № 2 – 10 лютого 2017 року За якісний відбір учасників на ІІ тур (регіональний) Конкурсу відповідає директор базової школи. ІІІ тур (заключний) – 21 лютого 2017 року у приміщенні Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського. На ІІІ тур (заключний) відбираються конкурсанти, які отримали у ІІ турі (регіональному) не нижче 12 балів.
4.2. Номінації Конкурсу: «Бандурист-інструменталіст»; «Бандурист-вокаліст».
4.3. Критерії оцінювання: рівень технічної досконалості виконання; чистота інтонації, володіння диханням; переконливість виконавської інтерпретації; сценічна культура, артистизм; дотримання програмних вимог. Порядок виступів конкурсантів визначає оргкомітет.
V. Програмні вимоги конкурсу
5.1. «Бандурист-вокаліст» (І, ІІ, ІІІ категорії): два різнохарактерні вокальні твори; віртуозний етюд (І, ІІ тур).
5.2. «Бандурист-інструменталіст»: два різнохарактерні інструментальні твори (І категорія); віртуозний етюд, п’єса (ІІ категорія); твір великої форми (концерти, сонати), п’єса (ІІІ категорія). 5.3. Вимоги до конкурсантів: наявність нотного матеріалу творів, що виконуються (ІІ, ІІІ тур Конкурсу); наявність плекторів (штучних нігтів) для ІІ та ІІІ вікових категорій; якісно настроєний інструмент.
VІ. Журі конкурсу
6.1. Голова журі І туру (відбіркового) – директор початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу, члени журі – викладачі відділу народних інструментів.
6.2. Голова журі ІІ туру (регіонального) – голова комісії секції бандури Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського, члени журі – викладачі училища.
6.3 Для оцінювання виступів учасників ІІІ туру (заключного) утворюється журі, до складу якого входять авторитетні фахівці в галузі культури і мистецтв.
6.4. Виступи оцінюються за 15-бальною системою.
VІІ. Нагородження учасників
 7.1. Переможцем Конкурсу є учасник, який отримав 15 балів, лауреатами – конкурсанти, які зайняли І,ІІ,ІІІ місця у кожній номінації
7.2. Переможець і лауреати Конкурсу нагороджуються дипломами управління культури облдержадміністрації.

Начальник відділу культури і мистецтв                                                        Назаревич М.Р.
 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"