Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Обласний конкурс виконавців на струнно-смичкових інструментах серед учнів початкових спеціалізованих2017.01.31 15:17

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
 УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ
Н А К А З
16 червня 2016 року № 67
м. Луцьк

Про проведення обласного конкурсу
 виконавців на струнно-смичкових інструментах
 серед учнів початкових спеціалізованих
мистецьких навчальних закладів

Зареєстровано в Головному територіальному
 управлінні юстиції у Волинській області
30 червня 2016 року за № 20/1466

На виконання Регіональної програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини в області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням Волинської обласної ради від 10 лютого 2016 року № 2/28, з метою виявлення найбільш здібних виконавців на струнно-смичкових інструментах серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, оцінки рівня методичної роботи викладачів
НАКАЗУЮ:
1. Провести 02 березня 2017 року обласний конкурс виконавців на струнно-смичкових інструментах серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів у Волинському державному училищі культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського (скрипка) початок о 10.00 годині, Луцькій музичній школі №1 імені Фридерика Шопена (віолончель) початок о 12.00 годині (далі – Конкурс).
2. Затвердити Положення про проведення обласного конкурсу виконавців на струнно-смичкових інструментах серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (додається).
3. Доручити підготовку та проведення Конкурсу Обласному науково-методичного центру культури (Рожнова Л.В.).
4. Обласному науково-методичному центру культури розробитиі в установленому порядку подати на затвердження кошторис витрат, забезпечити вирішення організаційних питань, пов'язаних з підготовкою та проведенням ІІІ туру (заключного) Конкурсу.
5. Начальникам відділів, секторів культури, культури і туризму райдержадміністрацій, виконкомів міських (міст обласного значення) рад, директорам початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області провести відповідну роботу щодо участі учнів і викладачів у Конкурсі. Взяти до уваги, що витрати на проїзд і добові за рахунок організацій, які відряджають.
6. Директорові Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського Панасюку В.Г. забезпечити організацію і належні умови для проведення ІІІ туру (заключного) Конкурсу та участь викладачів училища у роботі журі.
7. Начальникові управління культури Луцької міської ради Гнатів Т.Ф. сприяти у наданні приміщення Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена та створити належні умови для проведення Конкурсу.
8. Головному спеціалістові управління культури облдержадміністрації Юфимчук І.Л. забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Головного територіального управління юстиції у Волинській області.
9. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
10.Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Начальник управління                                                     В. Дмитрук

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ управління культури облдержадміністрації
 16 червня 2016 року № 67

Зареєстровано в Головному територіальному
управлінні юстиції у Волинській області
 30 червня 2016 року за № 20/1466

ПОЛОЖЕННЯ
про проведення обласного конкурсу
виконавців на струнно-смичкових інструментах
серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів
 І. Загальні положення
1.1. Обласний конкурс виконавців на струнно-смичкових інструментах серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів проводиться управлінням культури Волинської обласної державної адміністрації, Обласним науково-методичним центром культури (далі– Конкурс).
1.2. Конкурс проводиться 2 березня 2017 року у приміщенні Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського (скрипка) початок о 10.00 год. та у Луцькій музичній школі №1 імені Ф. Шопена початок о 12.00 год.
ІІ. Мета конкурсу
2.1. Виявлення та підтримка обдарованої молоді, надання перспективним талановитим учням можливості творчого спілкування, активізація роботи викладачів струнно-смичкових відділів із вдосконалення методики викладання.
2.2. Основні завдання Конкурсу: популяризація виконавства на струнно-смичкових інструментах; розвиток та підвищення рівня виконавської майстерності учнів шкіл естетичного виховання; привернення уваги широких кіл громадськості до юних талантів області,орієнтованих на популяризацію кращих зразків інструментальної музики; оцінки рівня методичної роботи, обмін творчими досягненнями, розповсюдження досвіду роботи провідних викладачів.
ІІІ. Учасники конкурсу
3.1. У Конкурсі беруть участь учні початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. 3.2. Вікові категорії: І категорія – до 9 років включно; ІІ категорія – з 10 до 11 років включно; ІІІ категорія – з 12 до 13 років включно; ІVкатегорія – від 14 років. Вік учасника визначається на період ІІІ туру (заключного) Конкурсу.
3.3. Для участі у ІІ турі (регіональному) Конкурсу подається заявка учасника в електронному вигляді, підписана директором навчального закладу у базову школу до 13 лютого 2017 року. 3.4. Заявки (згідно з додатком) на ІІІ тур (заключний) та звіти про ІІ тур (регіональний) подаються до 24 лютого 2017 року за адресою: Обласний науково-методичний центр культури, 43025, м. Луцьк, вул. П’ятницька гірка, 16. Контактні телефони: 771 039, тел./факс 723546. E-mail: nmckv@ukr.net. До заявки додається посвідчення особи учасника (паспорт або свідоцтво про народження). Обробку персональних даних проводити Обласному науково-методичному центру згідно Закону України «Про захист персональних даних». За достовірність даних на учасників ІІІ туру (заключного) Конкурсу відповідає директор базової школи. Заявки, надіслані несвоєчасно, та ті, що не відповідають встановленому зразку, не розглядаються.
ІV. Умови проведення конкурсу
4.1. Конкурс проводиться у три тури: І тур (відбірковий) – у всіх початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах області до 10 лютого 2017 року. ІІ тур (регіональний) – у базових школах за таким графіком: Ковельська школа мистецтв – 14 лютого 2017 року; Луцька музична школа № 1 імені ФридерикаШопена – 15 лютого 2017 року; Луцька музична школа № 2 – 16 лютого 2017 року; Володимир-Волинська музична школа – 17 лютого 2017 року. Порядок виступів конкурсантів визначає оргкомітет. ІІІ тур (заключний) – 02 березня 2017 року у приміщенні Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського (скрипка) початок о 10.00 годині, Луцькій музичній школі №1 імені Фридерика Шопена (віолончель) початок о 12.00 годині. На ІІІ тур (заключний) відбираються конкурсанти, які отримали у ІІ турі (регіональному) не нижче 12 балів.
4.2. Критерії оцінювання: постановка, інтонація, звуковедення, техніка виконання, відповідність репертуару виконавським можливостям. дотримання програмних вимог.
V. Програмні вимоги конкурсу
 І, ІІ категорії: твір великої форми; п’єса.
 ІІІ, ІV категорії: етюд; твір великої форми; п’єса.
VІ. Журі конкурсу
6.1.Голова журі І туру (відбіркового) – директор початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу, члени журі – викладачі струнно-смичкового відділу школи.
6.2. Голова журі ІІ туру (регіонального) – викладач Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського, члени журі – завідувачі струнно-смичковими відділами шкіл.
6.3. Для оцінювання виступів учасників ІІІ туру (заключного) утворюється журі, до складу якого входять авторитетні фахівці в галузі культури і мистецтв.
6.4. Виступи оцінюються за 15-бальною системою.
VІІ. Нагородження учасників
 7.1. Переможцем Конкурсу є учасник, який отримав 15 балів, лауреатами – конкурсанти, які зайняли І, ІІ, ІІІ місця у кожній номінації.
7.2. Переможець і лауреати Конкурсу нагороджуються дипломами управління культури облдержадміністрації.

Начальник відділу культури і мистецтв                                                       Назаревич М.Р.
 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"