Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Патріотична акція "Дорога до миру"2018.09.24 15:44

      22 вересня 2018 року з ініціативи громадського об’єднання «Форум українських журналістів» у Волинській області (голова правління Володимир Данилюк) і Люблінської застави «Srodowiskohufiecpracy» (комендант Яцек Бури) за підтримки Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку (консул Марек Запур) у приміщенні клубу села Мельники Шацької об’єднаної територіальної громади (директор Федір Гірич) на честь полеглих у нерівному бою з червоними окупантами 28 вересня 1939 року офіцерів та підофіцерів Війська Польського і Корпусу охорони Шацького пограниччя в відбулася патріотична акція «Дорога до миру», яка вже стала доброю традицією та покликана поєднати український та польський народи в гідному ставленні до спільних сторінок історії та спільній протидії новітній збройній агресії Росії в Криму та на Сході України.
      Організатори отримали вагому допомогу від Волинської облдержадміністрації та обласної ради, яку репрезентував голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець, депутатський корпус представляв Віктор Радчук, а також органів самоврядування – Шацької райради (голова Сергій Карпук, один із найактивніших сподвижників ідеї – депутат Сергій Сидорук) і Шацької об’єднаної територіальної громади на чолі з виконувачем повноважень голови, секретарем ради Людмилою Цевух.
     Традиційно велику організаційну роботу провели активісти із села Мельники – депутат об’єднаної територіальної громади, директор Будинку культури Федір Гірич і директор школи Микола Маригода.
      Генеральний вікарій Луцької дієцезії РКЦ Ян Бурас і отець Василь із храму УПЦ Святої Анни с. Мельники провели чин Богослужіння біля пам'ятника на честь убитих червоними карателями 28 вересня 1939 р. військовополонених із угрупування польського генерала Францішека Клеберга, котре вступило в нерівний бій із 52-ої стрілецькою дивізією РККА під командуванням генерала Івана Руссіянова.
     Біля монументу стояла почесна варта з числа охоронців рубежів двох країн – від Рівненської застави Луцького прикордонного загону на чолі зі старшим лейтенантом Олегом Селезньовим (командир загону –полковник Микола Скарвінко) та відділу Надбужанського загону Прикордонної варти Республіки Польща в Дорогуску (комендант пляцувки – підполковник Роберт Брихлік, який прибув у с. Мельники і отримав із рук Василя Забродського і Марека Запура знайдену на полі колишньої битви медаль невідомого польського офіцера).
     Виступили учасники та організатори, панувало інтелектуальне та культурне спілкування і звучали пісенні твори у виконанні народного аматорського вокального ансамблю «Молодички» Шацького міського будинку культури (керівник Нана Вирович) Ніною Вирович та народної аматорської хорової капели «Злагода» Теремнівського будинку культури Палацу культури міста Луцька міської організації Всеукраїнського об’єднання ветеранів під орудою Ігоря Баранюка. 
    Цей хор представив глядачеві вісім мистецьких творів власного аранжування і був нагороджений бурхливими оплесками вдячного залу.








 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"