Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Пісні Великої Волині2012.04.18 15:06

Фестиваль проводиться у м. Луцьку Волинської області 18 – 19 серпня 2012 року. Участь у заходах фестивалю беруть представники Волинської, Рівненської, Тернопільської, Житомирської, Львівської, областей України, Білорусії (Брестська область), Польщі (Люблінське воєводство).

Мета і завдання фестивалю

Фестиваль проводиться з метою збереження, популяризації і розвитку серед молоді традиційного народного і сучасного мистецтва, розширення творчих зв’язків, обміну досвідом.

Завдання фестивалю: – збереження і популяризація традиційної народної культури у побуті місцевих жителів на теренах Великої Волині;

– пропаганда традиційної обрядовості Західного Полісся і Волині;

– привернення уваги широких кіл громадськості, засобів масової інформації до діяльності автентичних фольклорних колективів та сучасних молодіжних мистецьких формувань, орієнтованих на популяризацію кращих музично-пісенних зразків народної творчості;

– виявлення сучасних молодіжних колективів, молодих майстрів народних ремесел, які розвивають у новітніх формах традиційну українську культуру;

– посилення впливу традиційної народної культури на формування світогляду і духовності молодого покоління українців, залучення різних вікових груп населення до культурної спадщини українського народу.

Умови проведення фестивалю Фестиваль передбачає показ (реконструкцію) учасниками календарно-обрядових та родинно-побутових дійств: весняно-літні звичаї та обряди, молодіжні ігри, розваги, пісні, танці, народне музикування, майстер-класи із різноманітних жанрів традиційного народного рукомесництва (вишивка, соломоплетіння, ткацтво, бісероплетіння, ковальство, різьба по дереву, лозоплетіння, батик, художня обробка шкіри, флористика, гончарство, бондарство, образотворче мистецтво, м’яка іграшка, лялька-мотанка). Під час фестивалю відбуватимуться концертні виступи колективів на сценічних майданчиках у центрі міста, майстер-класи майстрів народного мистецтва, діятиме виставка-ярмарок, яка покликана продемонструвати багатство волинського народного мистецтва, високий рівень майстерності народних умільців, спадковість поколінь.

У фестивалі беруть участь окремі виконавці, вокально-фольклорні гурти, фольклорно-етнографічні ансамблі, народні музики, молодіжні фольклорні гурти, естрадні ансамблі довільного складу (ВІА).

Репертуар колективів має складатися з творів: – українських народних пісень (їх обробок); – сучасних інтерпретацій української народної пісні у виконанні ВІА; – творів українських композиторів, сучасних авторів. Тривалість виступу колективів та окремих виконавців - не менше 30 хв.

Вік учасників – від 16 до 35 років. Кількісний склад колективів: фольклорних – до 15 осіб, вокальних та інструментальних ансамблів – до 6 осіб.

В рамках фестивалю відбудеться круглий стіл “Велич народного мистецтва Волині Великої», до участі в якому запрошуються фольклористи, етнографи, краєзнавці, представники туристичних фірм.

Умови участі у фестивалі Для участі в фестивалі кожен колектив до 15 липня 2012 року подає на адресу дирекції фестивалю (Обласний науково-методичний центр культури, 43025, м. Луцьк, вул. Горького, 3. Контактні телефони: (0332) 723-546, 771-039, 728-101 e-mail: nmckv@ukr.net:

– заявку (встановленого зразка), затверджену керівником закладу, який відряджає;

- коротку анотацію на колектив (окремого виконавця);

- аудіо або відеозапис програми колективу (обсяг до 15 хв.),

фото колективу в сценічних костюмах (на СD-диску).

На підставі поданих матеріалів дирекція фестивалю проводить відбір учасників та до 25 липня 2011 року надсилає офіційні запрошення. Організатори забезпечують проживання та дворазове харчування учасників фестивалю. Витрати на проїзд – за рахунок сторони, яка відряджає.  

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"