Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

"Приймацька Січ" - тринадцятий і радісний фестиваль народного гумору2012.05.29 09:18

Тепер уже достеменно відомо, що число тринадцять зовсім не страшне для чоловіків, що втрапили у прийми до щирих і добрих тещ і тестів. Тринадцятий за рахунком фестиваль народного гумору «Приймацька Січ» відбувся у селі Хорлупи на Волині під супровід лагідних пісень солов’їв, аматорських хорів у складі яких виспівували і приймаки і невістки.

Єдине село на Україні, де чітко стоять на обліку геть усенькі приймаки є тільки на Волині і назва йому – Хорлупи. Кожного року, прийнявши урочисту клятву і визнавши статут, новоприбулі зяті цілують прапор із тещиної спідниці і стають повноправними реєстровими приймаками. До свята народного гумору «Приймацька Січ» ставлення особливе. Місцеві зяті уже давно гнуть кирпу від власної величі і їх аж розпирає від гордощів за таке важливе і солідне звання. В цьому році свято пройшло з особливим розмахом саме завдяки підтримці найвідомішого волинського мецената Ігоря Єремеєва
Тільки один раз на рік нещасні зяті мають право заявити про свої права, випити привселюдно чарку за здоров’я тещі і потеревенити про свої одвічні проблеми. Голова сільської ради теж приймак, але такий, що вибився у люди. Йому сільська громада уже втретє довіряє керувати селом.

До пізнього вечора відбувалась забава у мальовничому парку над ставом. За участь у конкурсах приймаки отримували радіоприймачі, тещі – сковорідки та скатертини, вудки, гамаки, сервізи і ще багато-багато цікавих і потрібних у господарстві речей. З району на свято з’їхалися аматорські колективи району, привезли пісню, танець, драматичні постановки.

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"