Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Відбувся П’ятий фестиваль зеленого туризму «Рожищенська мальованка»2012.06.05 12:50


 

 Окрім виставок на ярмарку виробів  майстрів народного мистецтва гості фестивалю могли посмакувати українськими традиційними стравами, взяти участь у різноманітних конкурсах та розвагах, навіть упіймати якщо не золоту, то досить таки величезну рибину.

       Волинський академічний державний народний хор радував гостей «Мальованки» щирими українськими піснями і танцями, виступали відомі фольклорні колективи області та Республіки Білорусь, популярний гурт із Києва «Табула Раса», знаний на Волині і за її межами дует «Душа Волині» у складі Алли Опейди та В’ячеслава Судими.

Гостей та учасників фестивалю привітали голова Волинської обласної ради Володимир Войтович, голова Рожищенської райдержадміністрації Володимир Масалов, голова райради Андрій Музика, заступник начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Галина Остапчук, директор Науково-методичного центру культури Любов Рожнова.

     Радо зустрічали відпочиваючих господарі куточку «Мальованка», ініціатори та ідейні натхненники фестивалю Віктор та Алла Прокопчуки. Вони вважають, що такі фестивалі конче необхідні у нинішній час, адже вони відкривають таємниці справжніх українських традицій і мистецтв, нагадують людям про наше етнічне коріння, яким варто пишатися.

На завершення фестивалю небо осяяв салют, а гурт «Luchesk Band» презентував «Дубищенські етновечорниці», де молодь змогла насолодитися запальними танцями.

    З кожним роком фестиваль «Рожищенська мальованка» розправляє дужі крила підносячи ввись розвиток зеленого туризму Волинського краю. Чим не приклад волинянам для втілення  набутого досвіду, утвердження сили народного мистецтва та підприємливості.

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"