Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Яскраве сяйво волинських майстрів у Художньому музеї Луцька2012.06.08 10:21




Директор музею Зоя Михайлівна Навроцька здійснила екскурс в історію творення незабутніх народних експонатів, представила гостям виставки сучасних народних майстрів Волині, що несуть прийдешнім поколінняи секрети та майстерність творення виробів гончарства, лозоплетіння, вишивки та інших художніх ремесел.
Зі словами привітання виступила заступник управління культури і туризму облдержадміністрації Галина Остапчук. Вона відзначила плідну роботу організаторів виставки та нині діючих майстрів, що являються безпосередньою ланкою між минулим та майбутнім народної творчості краю.
Директор Обласного краєзнавчого музею Анатолій Силюк вважає Волинь напотужнішим регіоном щодо збереження та примноження народних ремесел і створення цієї виставки, на його думку,зацікавить не тільки вітчизняних а й зарубіжних туристів.
Присутні на виставці майстри, чиї твори були представлені в експозиції, поділилися із присутніми досвідом їх творення. Особливу увагу у їх творчості займає любов і повага до рідного краю, вивчення традиційних ремесел і вдосконалення майстерності виготовлення.
Виставка творів народного мистецтва Волині «Сяйво минувшини» – це проект збудований за принципом інсталяції. Його мета – передати колорит національних традицій, відобразивши минувшину, продемонструвати як вона відображена в творах сучасних майстрів. Кожен предмет експозиції доповнює один одного, об’єднуючись в яскраву композицію, що буквально струменить барвами, звучить мелосом волинського мистецтва. Це речі невідомих митців ХХ століття. Поряд із ними – вишивання, лозоплетіння, обробка деревини, писанкарство, ткацтво, витинанки, гончарство, сьогодення набуває особливого змісту. Нерозривність часової смуги, зв’язок поколінь легко прочитуються як одне із завдань виставки. Протягом туристичного сезону волиняни та гості Луцька будуть мати змогу ознайомитись із цією роботою.

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"