Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

«Червона рута»2024.04.18 11:56

ПРЕС-РЕЛІЗ
 Обласного відбіркового конкурсу 
XVII Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні
 та популярної музики «Червона рута» 

  20 квітня 2024 року о 10 год. у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка відбудеться обласний відбірковий конкурс ХVІІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута», який протягом свого творчого життя сформував українську національну музичну масову культуру і є основним виразником нових напрямків, стилів, виявленням талановитих імен української естради, якісним музичним продуктом для програм радіо і телебачення, концертних організацій. 
  2024 рік є ювілейним для фестивалю – тридцять п’ять років тому, під звуки трембіт, відбувся Перший фестиваль української сучасної пісні та популярної музики «Червона рута», який став не просто культурною подією, це був вагомий поступ українців у здобутті незалежності Української держави. 
  Участь у Фестивалі не потребує жодних вступних внесків, що робить конкурс доступним для всіх молодих музикантів. Від учасників тільки потрібно три пісні українською мовою! 
 Вхід для глядачів є вільним! 
 Конкурс відбудеться у шести найпопулярніших музичних жанрах: український автентичний фольклор, популярна, сучасна, танцювальна, рок, акустична та інша (експериментальна) музика.  Журі на чолі з народним артистом України, професором кафедри музичного мистецтва Волинського національного університету імені Лесі Українки Василем Чепелюком та виконавчим директором фестивалю Мирославом Мельником визначать переможців та резервістів конкурсу. Особливістю є те, що учасниками конкурсу будуть не тільки волиняни, а й свою майстерність зможуть продемонструвати талановиті виконавці з Хмельницької, Житомирської, Вінницької, Рівненської областей та міста Києва. У конкурсному змаганні зареєструвалися понад 45 виконавців (рок гурти, солісти, колективи), заявки прийматимуться ще й на момент Конкурсу. 
 Переконані, що проведення Волинського відбіркового конкурсу Всеукраїнського фестивалю «Червона рута» матиме значний резонанс для розвитку культури краю, сприятиме національно-патріотичному впливу, реалізації важливих державних програм щодо підтримки талановитої молоді, відродження духовності, розвитку і утвердження української мови. 
 Організатори Волинського обласного відбіркового конкурсу ХVІІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута» – Департамент культури, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації, Обласний науково-методичний центр культури.
 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"