Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

День пам’яті жертв політичних репресій2024.05.20 16:53

 17 травня 2024 у Жидичинському ліцеї № 31 фахівці Обласного науково-методичного центру культури, спільно з вихованцями ліцею, провели просвітницький захід, приурочений Дню пам’яті жертв політичних репресій, який в Україні відзначатиметься 19 травня. 
  У ході заходу старшокласники ліцею, яких було понад сотні, затамувавши подих, переглянули фільм «Не роззброєні», створений творчим колективом Центру разом з ГО «Волинське обласне ветеранське товариство політичних в'язнів і репресованих», де зібрані і записані спогади репресованих волинських родин, яких радянська влада примусово вивезла у найдальші куточки росії, Казахстану, Далекого Сходу. Йшлося і про історію відомої своїми патріотичними традиціями не лише в Жидичині родину Подригуль, про яку у фільмі розповідала заслужена вчителька України Олеся Ковальчук. Це по особливому зворушило всіх присутніх. 
 Перед юними українцями виступили – заступниця директорки Обласного науково-методичного центру культури Олена Мартинович та провідний методист Ніна Фурдило. 
 Спільне виконання пісні «Ой у лузі червона калина» стало гарним завершальним акордом заходу. 
 Вдячні за сприяння у проведенні просвітницького заходу директорові ліцею Богданові Мозолюку, заступниці директора з навчально-виховної роботи Людмилі Кондратюк та педагогині-організаторці Надії Табак.






 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"