Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

"Відлуння незламних" у День Державного Прапора України2024.08.26 15:30

     У переддень відзначення 33-ї річниці Незалежності України у Волинському військовому шпиталі в/ч А4554 відбулася мистецька патріотична година «Відлуння незламних», організована і проведена творчим колективом Обласного науково-методичного центру культури спільно з ГО «Волинське обласне ветеранське товариство політичних в’язнів і репресованих».
     Захід був задуманий як нагадування про те, що нинішні події мають відголоски в історії України, зокрема події столітньої давнини. Розпочався словами глибокої вдячності кожному з присутніх воїнів-героїв, які власним прикладом символізують відвагу всіх українських синів і доньок, що з перших днів російського вторгнення в Україну зробили свій свідомий вибір захищати свою землю і народ від споконвічного ворога-сусіда.
     Кожному захиснику працівники Центру вручили букет-оберіг із чорнобривців, калини і барвінку – квітів, які здавна є символами любові, стійкості й патріотизму.
     Для військових, які зараз проходять реабілітацію після поранень і змогли бути присутніми на заході, презентовано фільм «Не роззброєні». Особливо емоційним моментом було прослуховування записаних спогадів учасників УПА, їхніх дітей і онуків про ті страшні роки, коли комуністичний режим намагався винищити під корінь українців як націю.
     Під час заходу відбулася прем’єра пісні «Загубились сини» на вірш волинської поетеси Ніни Шугніло у виконанні авторки музики Світлани Кресак. Пісня присвячена всім воїнам, які боролися за рідну землю, за кожного з нас і загинули, віддавши найдорожче, своє життя, і які в історії України, і в серцях українців залишаться на всі покоління й віки. 
     Від громадської організації виступила членкиня Ольга Окунєва, родина якої в часи репресій радянської влади примусово вивезена з України до Сибіру. Присутні отримали в дарунок мотанки-обереги, зроблені її руками.
     Мистецька патріотична година «Відлуння незламних» завершилася спільним виконанням Державного Гімну України.
     Висловлюємо щиру вдячність керівництву Волинського військового шпиталю за сприяння у проведенні заходу.
     Слава Україні і її Героям!


















 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"