Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

День Незалежності України2024.08.26 16:00

     Незалежність України – це аксіома, яка не потребує доведення; власна українська держава – це усвідомлений вибір українців; державна незалежність органічна і єдино прийнятна форма функціонування нашої країни. Вільна українська держава, активне й відповідальне громадянське суспільство та потужні збройні сили – це той фундамент, що захищає права людини та гарантує всім українцям гідне майбутнє.
     24 серпня Україна відзначила найбільше державне свято – День Незалежності України, встановлене на честь виняткової історичної події – ухвалення у 1991 році Верховною Радою Акта проголошення незалежності України. З цієї нагоди, в місті Луцьку, на високому організаційному та творчому рівні, відбулися урочистості, які провели Обласний науково-методичний центр культури та Департамент культури, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації. Перед початком заходу волиняни в скорботі схилили голови у хвилині мовчання, а потім, вшановуючи подвиг і самовіддану жертовність тих, хто віками боровся за незалежність нашої держави, поклали квіти до пам’ятника «Борцям за волю і незалежність України».
     Молитву за Україну звершили священнослужителі Свято-Троїцького Кафедрального Собору, разом із митрополитом Михаїлом. Хореографічну композицію-флешмоб «Ми з України» виконав зразковий аматорський ансамбль танцю «Вертуни» Боратинської територіальної громади (керівник Вікторія Лопанова).
     Надихаючись нашими вічними оберегами та ідеалами – Вірою, Любов’ю, Словом і Піснею – ми відбудуємо Україну. Ми будемо гордитися, шанувати і пропагувати в світі символи нашої незалежної держави – Прапор, Герб та Гімн України. Адже, ми вже зробили так, що коли один говорить: «Слава Україні!», весь світ відповідає: «Героям слава!».
     З Днем Незалежності, Україно!














 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"