Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Фестиваль "Оберіг" – продовження традицій2018.11.06 11:14

Метою фестивалю є пошук та підтримка молодих виконавців у жанрах співаної поезії, авторської пісні, вдосконалення виконавської майстерності та покращення художнього рівня репертуару, презентація музичної спадщини минулих віків і сучасних визвольних змагань українського народу, пропагування мистецьких здобутків регіону, розширення зв’язків з іншими регіонами України, створення якісного музичного продукту для програм радіо і телебачення.

У конкурсі брали участь 34 виконавські одиниці, більше 50 учасників із Донеччини, Дніпропетровщини, Черкащини, Чернігівщини, міста Києва та Київської області, Львівщини, Рівненщини, Хмельниччини, Тернопільщини та Волині. Виконували твори на власні україномовні тексти (авторська пісня) та музичні твори на вірші українських поетів.

          На фестивалі панувала своєрідна атмосфера радісних емоцій творчих зустрічей поетів-піснярів із Донецької, Дніпропетровської, Тернопільської, Черкаської, Чернігівської, Львівської, Рівненської, Волинської областей.

          Виступи конкурсантів оцінювало журі на чолі із відомим музикознавцем, музикантом, виконавцем, дияконом Романом Колядою.

          Перші місця у конкурсі здобули: Олександр Тищенко із м. Кам’янки Черкаської області та Богдан Кийко  із Івано-Франківщини. Другі місця у списку лауреатів посіли: Микола Більшевич (м. Ковель), Дарина Бурнос зі Львова, Ігор Жураковський з Тернопільської області. Третя лауреатська сходинка підкорилась Ірині Мокрушенко (м. Шацьк на Волині), гурту «Pro-rok»(Волинський коледж культури ім. І.Ф. Стравінського), Леоніду Мазуру з м. Хмельницького та Марії Гев зі Львова.

            Гран-Прі здобув гурт «Міміка» з  міста Слов’янськ Донецької області (керівник Олександр Скотній).

Протягом конкурсних днів відбувалися виїзні концерти у містах Володимирі-Волинському та Ковелі за участі запрошених гостей фестивалю, колишніх лауреатів та відомих українських виконавців. Яскравими виступами порадували волинян – вокальний дует заслужених артисток України сестер Тельнюк, Роман Коляда, Віталій Кириченко, Тарас Силенко, Володимир Смотритель, Зіновій Медюх, Микола Більшевич, Віктор Погуляй та інші.

Третього листопада о 15.00 у народній аматорській кіностудії «Волинь» Обласного науково-методичного центру культури проходив творчий вечір «Ярій, душе» з кобзарем, заслуженим артистом України Тарасом Силенком (м. Київ).

Кошти, зібрані під час концертів фестивалю, спрямовано на потреби 14-ї окремої моторизованої бригади, що дислокується у Володимирі Волинському.

Організатори Всеукраїнського фестивалю співаної поезії та авторської пісні «Оберіг-2018» – Волинська обласна рада, управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації, Обласний науково-методичний центр культури за підтримки Луцької міської ради, Волинської обласної філармонії, Департаменту культури Луцької міської ради.














 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"