Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Вшанували пам’ять провідника ОУН УПА Степана Бандеру2019.01.31 11:48

З нагоди 110-ї річниці з дня народження видатного українця відбулася урочиста академія,  присвячена провіднику ОУН та УПА «Ім’я, як прапор» та мистецька акція «Від забуття – до визнання»

Провідник Організації українських націоналістів Степан Бандера залишається символом боротьби за незалежність України. Головного ідеолога та теоретика українського націоналістичного руху 20-го століття добре знають і поза межами нашої держави.

Організували захід Управління культури, з питань релігій і національностей обласної державної адміністрації, Обласний науково-методичний центр культури та за підтримки Волинської обласної державної адміністрації та Волинської обласної ради.

Віддати належне Степанові Бандері прийшли представники громадських організацій, товариств та спілок, студенти навчальних закладів та небайдужі жителі міста.

Перед початком академії у фойє театру організували мистецьку акцію, ініційовану Обласним науково-методичним центром культури «Від забуття – до визнання». На виставці було представлено тематичну літературу, світлини, інсталяцію із надписом «УПА» та інформаційно-документальні матеріали. Представили свої експозиції – Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки, Волинський краєзнавчий музей, Державний архів Волинської області, Берестечківський народний історичний музей,  громадська організація «Волинське обласне товариство політичних в’язнів і репресованих», Торчинський народний історичний музей імені Г. Гуртового.

Присутні мали змогу оглянути документальний фільм про історію життя видатного українського політичного діяча Степана Бандери.

Під час заходу усіх борців за волю та незалежність України вшанували хвилиною мовчання та вміло створили духовно-патріотичну атмосферу різноманіттям  українських повстанських тематичних пісень.

На урочистій академії виступили представники влади – заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Світлана Мишковець та перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик. Вони відзначили велику роль Степана Бандери як ініціатора і сподвижника утворення самостійної держави України і суттєвий вплив його ідеології на формування  світогляду сучасного покоління.

З аналітично-історичною доповіддю щодо життя і політичної діяльності Степана Бандери виступив науковець Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Тарас Літковець.

У мистецькому заході брали участь кращі аматорські колективи та окремі виконавці області. Патріотичну палітру заходу створювали: вокальні дуети «Кулі» у складі Зіновія Медюха і Максима Парев’язко, «Душа Волині» у складі заслуженої артистки України Алли Опейди та заслуженого працівника культури України В’ячеслава Судими, бард Микола Більшевич, солісти Олег Романюк, Сергій Лесик, квартет Волинського ліцею з посиленою фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, народні аматорські вокальні ансамблі «Соколи» та «Жайвір» Ківерцівського РБК, народна хорова капела «Злагода» Теремнівського МБК, вокальний ансамбль Турійського РБК, народний аматорський ансамбль народної музики «Любо» Рожищенського НД «Просвіта».

Завершилась урочиста академія спільним виконанням Державного Гімну України. 









 

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"