Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Положення та пам'ятка про «Оберіг – 2019»2019.07.30 08:53

43000, Україна, м. Луцьк, вул. Київський майдан, 9
 Управління культури, релігії та національностей облдержадміністрації,
 тел./факс: (0332) 72 92 60, 43025, Україна, м. Луцьк, вул.
П’ятницька гірка, 16 Обласний науково-методичний центр культури,
 тел./факс: (0332) 72 01 81, ЄДРПО 26121014 МФО 803014 в ГУДКСУ у Волинській області
р/р 31558349133214 e-mail: nmckv@ukr.net, http://www.nmck-volyn.com.ua

Шановні друзі!
     Звертаємося насамперед до керівників регіональних і місцевих управлінь та відділів культури, директорів будинків культури – із проханням поінформувати мистецькі колективи, солістів, виконавців, які працюють чи можуть працювати в жанрі авторської пісні та співаної поезії, про те,
     що з 7- 9 листопада 2019 року в місті Луцьку, вже втретє, відбудеться відновлений Всеукраїнський фестиваль-конкурс авторської пісні та співаної поезії «ОБЕРІГ-2019».
 Відновлений «ОБЕРІГ-2017», за численними відгуками артистів і глядачів, пройшов надзвичайно вдало і відкрив українському слухачеві та глядачеві ціле сузір’я талановитих виконавців.
     Девіз фестивалю – незмінний: «Без цензури, без халтури».
    Завдання, які ставить фестиваль, – пошук та підтримка молодих талановитих виконавців у жанрі авторської пісні та співаної поезії, вдосконалення виконавської майстерності, створення якісного музичного продукту для програм радіо, телебачення, концертних організацій.  
    Запрошуємо до участі в конкурсі молодих виконавців (від 16 років) – із творами на власні україномовні тексти (авторська пісня), а також виконавців, які мають музичні твори на вірші українських поетів, або ж інтерпретації народних пісень (співана поезія).
   На час проведення фестивалю його учасники, почесні гості, члени суддівського журі забезпечуються проживанням, харчуванням, екскурсійними поїздками – коштом організаторів.
    Детальніше про фестиваль – на сайті Волинського обласного науково-методичного центру культури: www.nmck-volyn.com.ua.


ПОЛОЖЕННЯ
про проведення Фестивалю співаної поезії та авторської пісні «Оберіг»


 I. Загальні положення
    Фестиваль співаної поезії та авторської пісні «Оберіг» проводиться Волинською обласною радою, управлінням культури Волинської обласної державної адміністрації, Обласним науково-методичним центром культури, департаментом культури Луцької міської ради, Волинською обласною філармонією, Волинською регіональною дирекцією національно суспільної телерадіокомпанії України, Мистецьким об’єднанням «Куля» (м. Луцьк), Інститутом культурної антропології Національної академії наук України (далі – Фестиваль).

ІІ. Мета та завдання Фестивалю

2.1. Пошук та підтримка молодих виконавців у жанрах співаної поезії, авторської пісні, акустичної музики, вдосконалення виконавської майстерності та покращення художнього рівня репертуару, створення якісного музичного продукту для програм радіо і телебачення, концертних організацій.
 2.2. Завдання Фестивалю: відродження традиції фестивалів авторської пісні, співаної поезії 1989-2001 років; презентація музичної спадщини минулих віків і сучасних визвольних змагань українського народу; обмін педагогічним та виконавським досвідом,втілення у практику концертної діяльності, медіапростір нових творів, ідей та форм, проведення наукових конференцій, круглих столів, дискусійних клубів з проблем сучасної української музичної культури, публікація матеріалів; організація змістовного дозвілля молоді та виховання естетичних смаків з допомогою надбань світової музичної культури.

ІІІ. Учасники, порядок та умови проведення Фестивалю

 3.1. До участі у Фестивалі запрошуються учасники віком від 16 років.
3.2. Учасники Фестивалю, супутніх заходів, почесні гості, члени журі забезпечуються проживанням, харчуванням, екскурсіями за кошти організаторів Фестивалю на пільгових умовах у закладах, з якими укладені відповідні угоди про співпрацю.
3.3. За результатами Фестивалю виходить компакт-диск із концертними та студійними творами лауреатів, готуються до ефіру телерепортажі та радіопрограми про перебіг Фестивалю. Планується концертний тур містами Волині та України. Переможець фестивалю (володар гран-прі) отримує грошову винагороду в сумі 10000 грн (десять тисяч гривень).
3.4. Заявки (згідно з додатком) на участь у Фестивалі подаються за адресою: Обласний науково-методичний центр культури, 43025, м. Луцьк, вул. П’ятницька гірка, 16, е-mail: nmckv@ukr.net, контактні телефони: (0332) 771-039, тел./факс 723-546:0950235187:0965162472 Контактна особа – Баранюк Ігор Іванович. До заявки додається фото учасника (учасників) у форматі JPEG для оформлення акредитаційних документів; демозапис (аудіо, відео) 2-х запропонованих пісень у форматі MP 3;
3.5. За результатами фестивалю виходить компакт-диск із концертними та студійними творами лауреатів, готуються до ефіру телерепортажі та радіопрограми про перебіг Фестивалю.
3.6. Некомплектні матеріали або матеріали, надані після зазначеного терміну, не приймаються до розгляду.

ІV.Номінації Фестивалю

 4.1. Номінації Фестивалю: «авторська пісня», «співана поезія», «акустична музика». Номінація Фестивалю буде визначатися у рік проведення.
4.2. Загальні вимоги до номінацій «авторська пісня» та «співана поезія»: у Фестивалі беруть участь виконавці з творами на власні україномовні тексти (авторська пісня) та виконавці, що мають музичні твори на вірші українських поетів чи інтерпретації народних пісень (співана поезія); учасник виконує дві заявлені пісні тривалістю до 07 хвилин; супровід виконання творів – виключно акустичний (наживо); учасник виконує дві заявлені вокально-інструментальні композиції.
4.3. Загальні вимоги до номінацій «акустична музика»: у Фестивалі беруть участь дуети, тріо, квартети; виконання двох вокально-інструментальних композицій на власні україномовні тексти чи твори українських поетів тривалістю до 07 хвилин; супровід виконання творів – виключно акустичний (наживо).

V. Критерії оцінювання учасників Фестивалю

 Художній рівень репертуару, майстерність виконання та артистизм, якість музичного супроводу, актуальність, самобутність, поетична цінність текстів, оригінальність композиторського рішення при виконанні пісень та композицій; сценічна культура, мелодійність, сценічний образ.

VІ. Журі Фестивалю

6.1. Для оцінювання виступів учасників Фестивалю утворюється журі, до складу якого входять відомі авторитетні музикознавці та мистецтвознавці.
6.2. Члени журі, по завершенні програми Фестивалю, проводять аналіз відповідності виступів основним критеріям, зазначеним у цьому Положенні та підбивають підсумки. Додаток до Положення про проведення фестивалю співаної поезії та авторської пісні «Оберіг» (пункт 3.4 Розділу ІІІ.) Заявка на участь у фестивалі «Оберіг»

Додаток
до Положення про проведення
фестивалю співаної поезії та авторської пісні
"Оберіг"
(Пункт 3.4 Розділ III)

ЗАЯВКА учасника


 1
Прізвище, імя, по батькові учасника\назва колективу                                                                                                  
 2  Сценічний псевдонім  
 3
 Творчі досягнення та звання(за наявності  
 4  Дата народження(число,місяць,рік) рік створення)  
 5  Регіон, який представляє учасник  
 6  Місце навчання\роботи  
 7 Контактні дані(телефон, e-mail)
 8  Назва конкурсних творів із зазначенням авторів українською мовою  
 9  Супровід: перелік інструментів  






Пам’ятка учасникові «Оберегу – 2019»
     Самобутність української «авторської пісні» – її глибока індивідуальність, особистісна природа, яка утверджує свідому життєву позицію співця. Це сутність душі поета, його переживання і почуття. Його творчість далека від комерції, не кон’юнктурна. Це звернення до людей, духовна боротьба за правду, намагання показати своє сприйняття світу і надія на розуміння для отримання спільного результату, в якому надзавданням є оздоровлення моралі суспільства, відродження та збереження його духовності в ім’я торжества справедливості і добра.
     Ідея власного бачення світу червоною ниткою проходить крізь українську авторську пісню. Така особливість робить її відверто сповідальною, інтимною стороною творчості – текст, манера виконання, утвердження характеру до остаточного створення образу є глибоко індивідуальним началом митця. Така пісня не може бути масовою у сприйнятті та виконанні, але в цьому її сутність!
     Вона спрямована до однодумців, близьких по духу, здатних мислити глибоко й неординарно, далеких від масової культури.
     Творчість барда завжди зрозуміла для широкої аудиторії. Вона відображає настрій і помисли небайдужих, творчих від природи людей, яким автор довіряє та бачить у цьому свій порятунок від скверни, попси і багатьох шкідливих речей, народжених масовою культурою.
    Авторська пісня має об’єднувати широке коло небайдужих до життя і суспільства «мислячих» людей. «Бардівське» слово – відображення душі поета, посередництвом якого не тільки покращується і розмальовується білий світ а й ефективно розкриваються позитивні активи суспільства для звершення світлих справ.
   Отже, в добру путь!
 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"