Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Обласний фестиваль повстанських і стрілецьких пісень2019.08.21 11:35

Прес-реліз 
обласного фестивалю повстанських і стрілецьких пісень «За волю України»,
 присвяченого 76-й річниці битви чоти «Берези» з німецькими окупантами

   08 вересня 2019 року у селі Новий Загорів Локачинського району відбудеться обласний фестиваль повстанських і стрілецьких пісень "За волю України", присвячений 76-й річниці битви чоти "Берези" з німецькими оккупантами, у якому братимуть участь художні колективи - хорові, музичні, вокальні ансамблі, ансамблі малих форм (дуети, тріо, квартети), солісти-вокалісти, які представляють заклади культури, початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади, установи та підприємства, громадські організації Волинської області.
   Дійство буде проходити на місці битви вояків УПА з німецькими оккупантами, що дає змогу достойно вшанувати пам`ять загиблих героїв, висвітлювати правдиві історичні факти, атакож повернути народу раніше заборонені та несправедливо забуті патріотичні пісні. 
   Обласний фестиваль повстанських і стрілецьких пісень "За волю України" є дуже актуальним сьогодні,адже несе в собі як популяризацію української повстанської пісні, так і національно-патріотичне виховання молоді, так важливе для сьогодення. 
В рамках заходу учасники фестивалю мають змогу поповнити свій репертуар, поділитись творчими досягненнями, а глядачі, - насолодитися професійним виконанням повстанських і стрілецьких пісень.
   Організатори дійства – управління культури, з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації, Обласний науково-методичний центр культури.
                                                                    



                                                                            УМОВИ
 проведення обласного фестивалю повстанських і стрілецьких пісень "За волю України", присвяченого 76-й річниці битви чоти "Берези" з німецькими окупантами у селі Новий Загорів Локачинського району
 
                                                  Загальні положення

 Обласний фестиваль повстанських і стрілецьких пісень "За волю України", присвячений 76-й річниці битви чоти "Берези" з німецькими окупантами проводиться 08 вересня 2019 року в с. Новий Загорів Локачинського району (далі – Фестиваль). Початок о 13. 00 год.
 Організатори – управління культури, з питань релігій та національностей обласної державної адміністрації та Обласний науково-методичний центр культури. 
 Метою Фестивалю є гідне відзначення річниці з дня битви вояків УПА з німецькими окупантами у селі Новий Загорів Локачинського району, вшанування пам'яті полеглих героїв, відновлення історичної правди і повернення народу раніше заборонених та несправедливо забутих патріотичних пісень, подальший розвиток вокально-хорового, музичного мистецтва.
 Основні завдання Фестивалю:
– популяризація української патріотичної пісні як дієвого засобу виховання молоді, подальший розвиток національного вокально-хорового мистецтва; 
– поглиблення уваги широкої громадськості до знакових історичних подій, пов'язаних із славетним минулим українського народу та культурно-виховних заходів, орієнтованих на поширення кращих зразків вокально-хорового мистецтва патріотичної тематики;
– обмін творчими досягненнями, збагачення репертуару високохудожніми творам патріотичного спрямування;
– вивчення досвіду роботи керівників художніх колективів та окремих виконавців. 

                                                   Умови проведення Фестивалю

 До участі у фестивалі запрошуються кращі аматорські хорові, музичні колективи, вокальні ансамблі, ансамблі малих форм (дуети, тріо, квартети), солісти-вокалісти, які представляють заклади культури, початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади, установи та підприємства, громадські організації області. 
 Взяти до уваги, що район та місто представляє один колектив або окремого виконавця. Хорові, музичні колективи, вокальні ансамблі подають до програми по два твори, ансамблі малих форм, солісти-вокалісти – по одному твору (авторські героїко-патріотичні пісні, пісні Майдану, сучасні пісенні твори на тему боротьби українського народу за незалежність та єдність України, українські народні пісні (історико-патріотичні, козацькі, стрілецькі, повстанські).
 Заявки та програми виступів подати в електронному вигляді в Обласний науково-методичний центр культури до 01 вересня 2019 року за адресою: Обласний науково-методичний центр культури м. Луцьк, вул. П'ятницька Гірка, 16. Тел. 771-039. Контактна особа Баранюк Ігор Іванович. Тел. 096-516-24-72, 095-023-51-87. E-mail: nmckv@ukr.net 

                                                 Нагородження учасників

 Колективи та окремі виконавці будуть нагороджені дипломами та подяками управління культури, з питань релігій та національностей обласної державної адміністрації.
 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"