Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Другий Всеукраїнський фестиваль повстанської пісні «За Україну! За її волю!»2019.10.15 11:58

На Волині відбувся Фестиваль повстанської пісні «За Україну! За її волю!» 
 14 жовтня, у місті Луцьку, відбувся Другий Всеукраїнський фестиваль повстанської пісні «За Україну! За її волю!», який уже традиційно відбувається на Покрову разом із державним святом – Днем захисника України, святкуванням Дня українського козацтва та річниці створення Української повстанської армії.
  Цьогоріч особливістю мистецького заходу було глибоке змістовне наповнення, що сприяє національно-патріотичному вихованню дітей та молоді, формує свідому громадянську позицію, відповідальність й готовність до захисту держави, пропагує твори патріотичної тематики.
  Зі словами вітання звернулися до присутніх представники обласної та міської влади – заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Валентин Цьось, заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт та голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії Православної Церкви України отець Віталій. Вони, зокрема, наголосили на тому, що повстанська Волинь як ніякий регіон України, має право на проведення саме такої тематичної імпрези. Це потрібно всім поколінням українців, які будують державні устрої та захищають кордони на сході країни.
  На Театральному майдані міста діяла цікава локація «Повстанський курінь», де було показано в експозиціях історію повстанського руху в національно-визвольних змаганнях з Володимир-Волинського, Горохівського, Камінь-Каширського, Ковельського, Маневицького, Ратнівського та Турійського районів. В наочності куренів та криївок, глядачам відкрилися не тільки цікаві експонати, а й фото і документи повстанської доби. Вокальні гурти створювали біля свого куреня тематичну вокальну програму.
  Тут же відбувалися мистецькі акції «Ми нащадки своїх героїв», виставка-продаж тематичної літератури «У боротьбі за славу і честь», діяла цікава фотозона. 
 У фестивалі повстанської пісні брали участь колективи з Горохівського, Іваничівського, Камінь-Каширського, Ківерцівського, Локачинського, Маневицького, Ратнівського, Рожищенського, Турійського, районів, Боратинської (с. Баїв), Любешівської і Шацької об’єднаних територіальних громад, міст Луцька та Ковеля.
  В догоду патріотичному культурно-мистецькому дійстві в обласному центрі на Покрову стояла справді літня і погожа днина. На головному майдані міста зібралося кілька сотень шанувальників аматорського мистецтва. Повстанська, стрілецька та козацька пісня лунала із Театрального майдану створюючи святковий настрій усім істинним патріотам України. Всі колективи, що брали участь у мистецькому святі нагороджено дипломами.
  Організатори дійства – управління культури, з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації, Обласний науково-методичний центр культури.




 


 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"