Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

обласний культурно-просвітницький захід «Кенгір. Зона свободи»2019.10.29 14:27

           28 жовтня 2019 року  у Луцькому педагогічному коледжі відбувся обласний культурно-просвітницький захід «Кенгір. Зона свободи», організований спільно з ГО «Волинське обласне товариство політичних в’язнів» з метою гідного вшанування 65-ї річниці повстання політв’язнів у Кенгірі, пам’яті мільйонів українців – репресованих і знищених радянським тоталітарнним режимом у концтаборах ГУЛАГу та виховання національної свідомості молодого покоління.
  У культурно-просвітницькому заході виступили: Тарас Літковець – історик, політолог Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки і Валентина Єгорова – голова ГО «Волинське обласне товариство політичних в’язнів». Не залишив байдужою жодну людину в залі, зворушливий спогад про репресії Галини Патути, вивезеної в Сибір з родиною за діяльність рідного брата, який 1945 році навчався у педагогічному коледжі і був членом студентської підпільної організації ОУН.
 У концертній програмі брали участь: вокальний дует «Душа Волині» заслужена артиска України Алла Опейда, заслужений працівник культури України В’ячеслав Судима, лауреат обласної мистецької премії імені В’ячеслава Хурсенка – Сергій Бень, Ігор Баранюк і Валентина Семенова,  Дмитро Савчук, Артем Мартинович Олена і Світлана Шульгач, Анатолій Сільванович. 
 Тематичний захід розпочався із презентації мистецької акції «Крізь ржавії грати Кенгіру», на якій, окрім демонстрування інформаційно-документальних матеріалів, світлин волинських політв’язнів і борців за незалежність України, вручалися присутнім пам’ятинки з інформацією про депортацію українців в Сибір. Акцію провела голова ГО «Волинське обласне товариство політичних в’язнів», а виступ бандуриста Анатолія Сільвановича, студента СНУ імені Лесі Українки, додав емоційного налаштування щодо важливості заданої теми.
  В актовій залі педагогічного коледжу, окрім тематичних банерів з інформацією подій найбільшого повстання в’язнів в історії радянських ГУЛАГів, особливий зміст у  сприйняті дійства внесли і художні роботи проекту «Козацькому роду» студентів Волинського коледжу культури і мистецтв імені І. Стравінського (викладач-методист Софія Пасюк). 
 Культурно-просвітницький захід «Кенгір. Зона свободи» організували – творчий колектив Обласного науково-методичного центру культури, ГО «Волинське обласне товариство політв’язнів і репресованих» за підтримки Волинської обласної державної адміністрації.

























 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"