Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

«Волинська різдвяна містерія»2019.12.06 12:25

УМОВИ
 проведення обласного конкурсу традиційної атрибутики зимових обрядодій «Волинська різдвяна містерія»
 І. Загальні умови
 1.1. Обласний конкурс традиційної атрибутики зимових обрядодій «Волинська різдвяна містерія» (далі – Конкурс) проводиться 09 січня 2020 року у приміщенні Обласного науково-методичного центру культури. Початок об 11.00 годині. 
1.2. Організатори – управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації, Обласний науково-методичний центр культури.
 ІІ. Мета Конкурсу
2.1. Виявлення, вивчення, збереження та популяризація народних традицій, звичаїв та обрядів пов'язаних зі святкуванням Різдва Христового, Нового року, Водохреща, розвиток духовності, виховання дітей та молоді на зразках традиційної народної культури. Зацікавлення образотворчим та декоративно-прикладним мистецтвом, підвищення рівня знань, розвитку творчих навиків, оцінки методичної роботи. 
2.2. Основні завдання Конкурсу: виявлення найбільш талановитих серед учнів мистецьких шкіл, працівників клубних установ області, студентів Волинського коледжу культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського; відродження традиції у виготовленні народної іграшки, дідухів, різдвяної атрибутики як частки матеріальної і духовної культури народу.
ІІІ. Учасники конкурсу
 3.1. У Конкурсі беруть участь учні мистецьких шкіл, працівники клубних установ області, студенти Волинського коледжу культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського. 
3.2. Вікові категорії:
 І категорія – 12-14 років;
 ІІ категорія – 15-17 років;
 ІІІ категорія – 18-30 років.

 ІV. Умови проведення конкурсу 
4.1. На конкурс подаються традиційні атрибути різдвяно-новорічних свят: вертепні шопки, дідухи, павуки, маски ряджених, реквізити колядників і щедрівників; твори народного мистецтва на різдвяно-новорічну тематику. Обов’язковий атрибут – різдвяна зірка.
4.2. Роботи на Конкурс (згідно з додатком) подаються в Обласний науково-методичний центр культури до 03 січня 2020 року за адресою: 43025, м. Луцьк, вул. П’ятницька гірка, 16. Контактні телефони: 771 039, 723 546, е-mail: nmckv@ukr.net 
4.3. Роботи виконані не по заданій темі та ті, що не мають відношення до традиційної народної культури розглядатись не будуть.
 V. Журі конкурсу 
5.1. Для оцінювання робіт учасників Конкурсу утворюється журі, до складу якого входять провідні фахівці з образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва, традиційної народної творчості.
 VІ. Нагородження учасників
 6.1. Переможцями є конкурсанти, які зайняли І, ІІ, ІІІ місця.
 6.2. Переможці нагороджуються дипломами управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації. 
6.3. Кращі роботи будуть експонуватися у приміщенні Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка в рамках обласного різдвяного дійства «Три празники в гості».


 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"