Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Всеукраїнська нарада керівників обласних Центрів народної творчості України2019.12.18 10:24

 16-17 грудня 2019 року на базі Обласного науково-методичного центру культури відбулася Всеукраїнська нарада керівників обласних Центрів народної творчості України за участі представників Міністерства культури України. 
 Відбулося обговорення та визначення пріоритетних напрямків розвитку галузі культури в регіонах України, окреслення шляхів подальшої діяльності Обласних центрів народної творчості (центрів культури) України в сучасних суспільно-економічних умовах. Про основні зміни в системах надання публічних послуг в рамках реформи системи надання культурних послуг та останніх Указів Президента України розповів учасникам наради генеральний директор Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства культури України Ярослав Петраков. Важливі та актуальні питання розвитку галузі культури в умовах децентралізації висвітлила Кулініч М.Т. – державна експертка з питань регіональної політики Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства культури України.
  Присутні зацікавлено сприйняли презентацію та обговорили Положення про клубний заклад який представила їх увазі Ахова С.В. – головний спеціаліст Головного управління стратегічного планування та розвитку Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції. Присутніх неабияк зацікавили нюанси розвитку галузі культури на Волині в умовах новостворених ОТГ. Про стан, проблеми та перспективи розвитку клубних закладів Волині в цих умовах доповіла начальник управління культури, з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації Ольга Чубара. 
 На основі досвіду співпраці із спеціалістами галузі культури в ОТГ та про потенційні можливості й загрози розвитку аматорського мистецтва та народної творчості в умовах децентралізації розповіла семінаристам Любов Рожнова – директор Волинського обласного науково-методичного центру культури.
 У формі дискусій відбулось зацікавлене обговорення піднятих питань, яке продовжилось у роботі фокус-груп. Керівники обласних центрів народної творчості в складі окремих груп досліджували та аналізували окремо поставлені перед ними теми: «Кращі практики творчого самовираження через аматорське мистецтво», «Історії успіху популяризації народної творчості», «Поліфункціональні центри як публічні простори в громадах».
  Крім того учасникам наради було запропоновано знайомство із сакральним мистецтвом Волині – Музей Волинської ікони та Свято-Троїцький кафедральний Собор Православної Церкви України. Відбулась творча зустріч культурно-мистецькому центрі «Красне» міста Луцька, де відбувся перегляд вистави народного аматорського театру-студії «Гармидер», ознайомлення з діяльністю Волинського обласного науково-методичного центру культури, творча зустріч у Центрі культури с. Михлин Городищенської ОТГ, мистецький інтерактив у Ковельському культурно-просвітницькому центрі та міському народному Домі «Просвіта». Гості з приємністю відвідали у місті Луцьку замок Любарта, Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки, Будинок культури об’єднаної територіальної громади.

























 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"