Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Волиняни вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні.2020.02.21 12:31

 Волиняни вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні.
  20 лютого 2020 року в м. Луцьку відбулися скорботні заходи до Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні, які розпочалися о 12 годині на меморіальному комплексі «Вічна Слава» біля пам'ятника «Волинські Герої Небесної Сотні».
  Вшанувати пам'ять волинян у хвилині мовчання та молитві за душі вбитих земляків, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії і європейське майбутнє України, прийшло більше тисячі людей. 
 Біля могили загиблого на Майдані Героя України Василя Мойсея (за позивним «Крук») хвилююче виступив його рідний брат Роман Мойсей: «Цей день важкий для нас і для всієї України. Мій брат не хотів вмирати, хотів мати трьох дітей і хотів розбудовувати цю державу. І коли вже зрозумів, що вирушає у вічність, сказав: «Вибачте. Я вас всіх люблю». Усіх, хто живе в цій державі… І будьте гідними Героїв Небесної Сотні повсякчас, і тих героїв, які воюють зараз на Донбасі». 
 Біля пам'ятника загиблим Героям Небесної розстелилося сотні квітів, спалахнули лампадки – від родини і друзів загиблих, від представників обласної та міської влади, громадських діячів, ліцеїстів, молоді і просто небайдужих лучан.
  По завершенню заходу, організатори запросили усіх учасників долучитися до громадської ходи центральними вулицями Луцька і вшанувати пам'ять Героїв революції Гідності біля пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України» на Театральному майдані міста. Під час громадської ходи, учасники зупинилися біля Будинку панахиди, аби попрощатися із загиблим на Сході волинянином, Борисом Шпачуком, кадровим офіцером, який помер 18 лютого 2020 року під час виконання бойових завдань у зоні проведення ООС в районі міста Волноваха Донецької області.
  Ще більш людно було в цей день і на Театральному майдані Луцька, де продовжився скорботний захід. Представники духовенства відслужили панахиду за загиблими. Зворушливо прозвучали літературна композиція у виконанні ліцеїстів та щемлива пісня «Не плачте, мамо» у виконанні молодшого лейтенанта Віктора Кухарика з військового ліцею з підвищеною фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні. Під мелодію «Плине кача», що стала символом Українського Майдану, лучани поставили запалені лампадки і поклали квіти. Хвилююче звучали слова: 
  «Хай їм пречистим буде сонця храм,
  І світлим буде шлях в світах незримих...
  Небесне військо мужніх побратимів… 
 Герої не вмирають! Слава Україні!»
 Заходи організовані управлінням культури, з питань релігій та національностей, Обласним науково-методичним центром культури.


































 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"