Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Дорогою майстра2020.04.22 10:21


«Дорогою майстра»

виставка  виробів з дерева Валентина Поліщука


Організатори виставки – Обласний науково-методичний центр культури,

Волинське обласне відділення Українського фонду культури,

ГО «Любешівське відділення Українського фонду культури» .

 

«Дерево шанують, як добре родить, а чоловіка, як добре робить» – це про Валентина Михайловича Поліщука, волинського майстра-аматора, який  залюблений у дерево і улюбленій праці присвятив уже 65 років. У цьому році пан Валентин відзначатиме високий ювілей – 80-річчя з дня свого народження. Щиро вітаємо Вас, майстре!

Нехай Бог дарує Вам здоров’я, а  доля буде щедрою на добро!

Запрошуємо вас, панове, на онлайн виставку, яка презентована у «Мистецькій світлиці» нашого центру і чекаємо ваших коментарів та відгуків!

 



 


  

























Валентин Михайлович Поліщук  народився у 1940 році в селі Харалуг на Рівненщині, нині проживає у селищі Любешів на Во­лині.

Ветеран праці, краєзнавець, активний громадський діяч, обирався депутатом селищної ради, стояв у витоків створення Народного Руху на Волині, а нині обіймає посаду голови Любешівського відділення Українського фонду культури.

Невтомні руки майстра створили з дерева понад тисячу виробів – це хрести та церковна атрибутика, що прикрашають храми не лише Любешівщини, це сотні дерев’яних дитячих забавок і всіляких ужиткових предметів… 

А ще Валентин Поліщук – майстер дерев’яних мініатюрних виробів, чим сам дуже пишається. У його доробку – крихітні столярні інструмен­ти, які вміщаються у горі­хову шкаралупу, а скрипочка – у по­ловинці вишневої й абрикосової кісточок,  це малесенькі столярні інструменти, 7-міліме­тровий музичний ін­струмент із 13 деталей, ступа, веретено для пря­діння і ще сотні різних дивовиж…

Роботи пана Валентина демонструвалися в національному Палаці мистецтв «Україна»  на творчому звіті Волинської області, побували в музеї народного побуту села Пирогове,  у Білорусі, неодноразово експонувалися в рідному Любешові та Луцьку.

За свою завзяту працю майстер має безліч подячних листів,  грамот, дипломів від обласних і місцевих органів влади, професійних та галузевих структур і, безперечно, він користується заслуженою повагою односельців.

Валентин Поліщук мріє, що в рідному Любешові неодмінно буде створено музей,  де творіння з дерева його, простого поліщука ,  займуть своє гідне місце… і, хтозна, можливо, знайдеться той, хто захоче відтворити в дереві уже свою власну мрію, і зможе зробити це іще довершеніше.

 Також Валентин Михайлович Поліщук пише вірші, історичні нариси. Його гострі публіцистичні роздуми про сьогодення друкуються на шпальтах місцевих і регіональних видань.

 


 

 






 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"