Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Конкурс юних композиторів серед учнів мистецьких шкіл2020.04.28 13:58

 ПРОЄКТ
ПОЛОЖЕННЯ
про проведення дистанційного обласного конкурсу
юних композиторів серед учнів мистецьких шкіл


 І. Загальні положення

   1. Обласний конкурс юних композиторів серед учнів мистецьких шкіл проводиться дистанційно за необхідності дотримання вимог законодавства, у зв’язку з ситуацією, пов’язаною з оголошенням на усій території України карантину по 11 травня 2020 року, терміни якого можуть змінитись залежно від епідеміологічної ситуації в Україні.
    2. Обласний конкурс юних композиторів серед учнів мистецьких шкіл проводиться управлінням культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації, Обласним науково-методичним центром культури (далі – Конкурс).

ІІ. Мета Конкурсу

   1. Підтримка та розвиток творчих здібностей, зацікавлення учнів до створення музичних композицій, виховання художньо-естетичних смаків виконавців, оцінка методичної роботи та обмін досвідом викладачів.
   2. Основні завдання Конкурсу: виявлення найбільш обдарованих юних композиторів, здатних інтегрувати свої знання в області музично-теоретичних та спеціальних дисциплін в практичну музичну композицію, як основу створення класичних авторських творів; відбір кандидатів для навчання у Волинському фаховому коледжі культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського.

ІІІ. Учасники Конкурсу

   1. У Конкурсі беруть участь учні мистецьких шкіл.
2. Вікові категорії:
І категорія – до 9 років включно;
ІІ категорія – з 10 до12 років;
ІІІ категорія – з 13 до 15 років;
IV категорія – від 16 років.

IV. Умови проведення Конкурсу

   1. Заявки (згідно з додатком), авторські твори та відеороботи надсилаються до 22 травня 2020 року на електронну адресу Обласного науково-методичного центру культури 
E-mail: nmckv@ukr.net, тел. (095) 319-40-47, контактна особа Грабарчук Наталія Олегівна.
   2. На Конкурс подаються роботи:
   1. Два авторські твори (рукопису або нотного комп'ютерного набору в форматі jpj): інструментальний твір по мотивах поезії Лесі Українки; твір на вибір учасника.
   2. Запис відео виконання творів у форматі mp4 (тривалість звучання програми для всіх категорій до 7 хвилин). * При виконанні творів склад учасників не має перевищувати трьох виконувачів. * Побажанню подати малюнок, ілюстрацію до інструментального твору по мотивах поезії Лесі Українки.
   3. Критерії оцінювання: досконалість музичної форми та відповідність засобів виразності; самобутність музичної мови та оригінальність образного мислення; творча індивідуальність учня.

VI. Журі Конкурсу

 1. Для оцінювання учасників Конкурсу утворюється журі, до складу якого входять авторитетні фахівці в галузі культури і мистецтва.
2. Члени журі по завершенню конкурсу проводять аналіз відповідно виступів основним критеріям, зазначених у цьому Положенні, підбивають підсумки.
3. Виступи оцінюються за 20-бальною системою.

VIІ. Нагородження учасників
   1. Переможець та лауреати Конкурсу нагороджуються дипломами управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації після завершення карантинного періоду.
   2. Результати Конкурсу будуть оголошені на сайті Обласного науково-методичного центру культури та на сторінці в соціальній мережі facebook.
    3. Переможець конкурсу є володар Гран-прі, лауреатами – конкурсанти, які зайняли І, ІІ, ІІІ місця у кожній з категорій.

Начальник відділу культури і мистецтв                                                                  М. Назаревич


 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"