Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Дистанційний Фестиваль повстанської пісні «Вовчак – Волинська січ»2020.07.31 09:58

Фестиваль повстанської пісні  «Вовчак – Волинська січ»

Впродовж багатьох років на території Боблівської сільської ради Турійського району в урочищі «Вовчак» відбувається  фестиваль повстанської пісні  «Вовчак – Волинська січ». Саме тут було офіційно створено Українську Повстанську Армію (УПА). Це ще одна яскрава сторінка усвідомлення сучасниками великого подвигу прабатьків за їх неоцінимий внесок у віковічне прагнення становлення незалежної самостійної держави Україна.

Цьогоріч клубні заклади Волині активно взялися за оновлення репертуару повстанських пісень і навіть пандемія коронавірусу не завадила аматорам не зрадити усталеним традиціям. В області проведено повноцінні репетиції вокальних гуртів і солістів, матеріали відзнято на відео і майже пів сотні концертних номерів звучать у рамках дистанційного Фестивалю повстанської пісні  «Вовчак – Волинська січ».

Віримо, що вдалий проект сприятиме посиленню патріотичного виховання підростаючого покоління та молоді, вшануванню полеглих за волю, єдність і свободу України, розвиток аматорської творчості, популяризацію української патріотичної пісні, збагачення репертуару колективів високохудожніми творами, які показують героїчну боротьбу українського народу за свою незалежність.

В мистецькому заході взяли участь кращі аматорські вокальні колективи Волині в репертуарі яких чільне місце відведено героїко-патріотичній тематиці.

         Організатори дійства – управління культури Волинської облдержадміністрації, з питань релігій та національностей, Обласний науково-методичний центр культури, Cектор культури Турійської райдержадміністрації, Турійський районний Будинок культури.

Переглянути виступи мистецьких колективів можна за цим посиланням: https://www.youtube.com/channel/UCybGljPC_nBjgP0TcA6t01w/playlists



Дистанційний фестиваль

«Вовчак – Волинська Січ»

 

  02 серпня 2020 року відбувся обласний дистанційний фестиваль повстанської пісні «Вовчак – Волинська Січ», який ставив за мету вшанування полеглих за волю, єдність і свободу України, національно-патріотичне виховання, насамперед дітей та молоді, популяризацію знакових повстанських пісень та поширення сучасних патріотичних творів.

Організатори фестивалю – управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації, Обласний науково-методичний центр культури, відділ культури Турійської районної держадміністрації за підтримки Турійської районної ради.

          У фестивалі, що відбувся на високому організаційно-творчому рівні взяли участь 34 колективи та 10 окремих виконавців, близько 400 учасників. Колективи аматорського мистецтва – вокальні, фольклорні, музичні, солісти-вокалісти представили районні, сільські та заклади культури об’єднаних територіальних громад Горохівського, Іваничівського, Володимир-Волинського, Ківерцівського, Ковельського, Луцького, Старовижівського, Любомльського, Локачинського, Любешівського, Ратнівського, Рожищенського, Турійського, Шацького районів, міст Володимира-Волинського, Луцька, Ковеля. Вони подарували глядачам героїчні повстанські, стрілецькі, козацькі пісні, сучасні твори, які відображають самовіддану  боротьбу захисників свободи та Незалежності України.  

        Однак, необхідно зазначити, що у виступах учасників, на жаль, мали місце деякі недоліки. В першу чергу, це неуважне вивчення організаторами онлайн-виступів колективів та виконавців Положення про фестиваль, зокрема, де йдеться про горизонтальний виклад відео та його якість. А це дуже важливо для монтажу. Певні учасники, на жаль, показали дуже низький рівень виконання пісенних творів (клуби сіл Михлин Городищенської ОТГ, Невір Любешівського району). Окремі відео-файли відзнято вкрай неналежно і тому не потрапили до списку фестивалю.

            Відеоролики фестивалю несуть щиру, зворушливу  атмосферу. Дистанційний культурно-мистецький захід став значним патріотичним  дійством з утвердження національної свідомості, збереження та відродження духовної та історичної спадщини українського народу.

Учасників фестивалю буде відзначено дипломами управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації

           Посилання на відеоперегляд колективів можна отримати на сайті Обласного науково-методичного центру культури.


 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"