Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Творчий звіт аматорських колективів закладів культури Княгининівської сільської ради2020.09.28 14:29

     Розпочали творчі звіти аматори сцени закладів культури Княгининівської сільської ради. На вулиці гостей заходу зустрічав дитячий духовий оркестр «Юність» дитячої школи мистецтв (керівник Микола Курилюк).
     У фойє Центру культури культури, дозвілля та спорту глядачі мали змогу побачити виставку дитячої дерев’яної іграшки «Іграшки Лесеного краю», вироби виготовлені майстром народного мистецтва Андрієм Бондаруком. Виставка проілюстрована малюнками на склі художниці Ірини Сардак-Бондарук. Раритетні іграшки, якими бавились українські діти понад сто років тому, подружжя Ірини та Андрія Бондаруків збирає у своій громаді та за її межами і експонує їх у народному музеї села Княгининок. Працівниками бібліотек сіл Рокині та Княгининок було зібрано твори Лесі Українки, книги про її творчий шлях і представлено їх у мультимедійній книжковій виставці «Вітрила її долі».
     Творчий звіт проходив у формі концерту-елегії «…І в серці моїм переможнії співи лунають» і справив незабутнє враження як на глядача так і на членів журі. Варто відзначити високий художній рівень аматорських колективів та солістів, зокрема, виступ хору працівників культури і освіти, (керівник Алла Блащук), який розпочав цей захід, виконавши безсмертний твір Лесі Українки «Горить моє серце», що викликало бурхливі емоції глядацького залу. Цікавими були виступи – вокального тріо «Елегія» (керівник Алла Блащук), читців Юліани Монатік та Богдани Кашпрук, солістки Вікторії Мельничук, зразкового анскамблю танцю «Первоцвіт» (керівники Ольга Бетюга, Іванна Підгурська). Яскравим був виступ фольклорного ансамблю «Княгининські хорошухи» під керівництвом Вікторії Мельничук. Справжнім явищем у мистецькому просторі Княгининівської громади є народний аматорський ансамбль народної музики «Волинські візерунки» на чолі з Олександром Федотовим.
     По завершенню концертної програми подякували творчим колективам за надзвичайну атмосферу, яка панувала у залі та привітали учасників свята депутати Княгининівської сільської та Луцької міської рад, директор Обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова.
     Захід відбувся на високому організаційно-творчому рівні з дотриманням усіх карантинних вимог.
















 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"