Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

«Нас весна не там зустріла»2020.11.23 12:09

     Учасники і запрошені схилили голови у хвилині мовчання, віддаючи пошану пам’яті Героїв Небесної Сотні, хто у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постав на захист демократичних цінностей, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору, воїнів АТО – мужніх синів і доньок, які загинули у боротьбі за територіальну цілісність на сході країни в 2014-2020 роках та всіх українців, які виборювали право на свободу держави і власну гідність у національно-визвольних змаганнях понад пів століття тому.
      Незабутнє враження на всіх присутніх справив фільм «Нас весна не там зустріла…», створений у 2007 році в народній аматорській кіностудії «Волинь» ОНМЦК. У фільмі йшлося про підпільну юнацьку організацію, що діяла в роки Другої світової війни в місті Ковелі. Автором ідеї створення і режисером фільму є Віталій Клімчук, заступник директора ОНМЦК. У своєму виступі Віталій Платонович зауважив про цінність цієї стрічки у вихованні підростаючого покоління українців, адже сучасна волинська молодь має цікавитися і знати яскраві сторінки діяльності школярів-підпільників, які боролися за незалежність держави.
     Голова громадської організації Валентина Єгорова у своєму слові ще раз підтвердила, що волелюбний дух повстанців знайшов продовження – серед Героїв Небесної Сотні – Едуард Гриневич з Любешівщини, який походив із сім'ї репресованих. Від ГО «Волинське обласне ветеранське товариство політичних в’язнів і репресованих» Валентина Єгорова вручила членам товариства та директору Центру культури Любові Рожновій подяки спільну роботу та плідну співпрацю у справі розбудови Української держави та формуванню патріотичних і духовних цінностей молоді.
     Спогадами про долю українців, вивезених в Сибір, поділився член ГО, син політв’язня Дем’яна Поперецького Анатолій.
     У тематичному заході брали участь: Ігор Баранюк – лауреат обласної мистецької премії імені В’ячеслава Хурсенка та Микола Більшевич – волинський бард, лауреат Всеукраїнського фестивалю авторської пісні та співаної поезії «Оберіг», які подарували присутнім свої музичні композиції.
    На заході була присутня Світлана Ткач – головний спеціаліст департаменту соціального захисту населення Волинської обласної державної адміністрації.






















 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"