Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Обласний дистанційний семінар з образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва2020.12.10 14:52

 8 грудня 2020 року Обласним науково-методичним центром культури, з метою обміну досвідом та підвищення методичного рівня роботи викладачів мистецьких шкіл, було організовано та проведено, на платформі ZOOM, обласний дистанційний семінар з образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, в якому брали участь 52 викладачі.
 Із вступним словом до присутніх звернулась директор Обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова, ознайомила усіх з планом роботи семінару. Виступила Софія Пасюк, голова циклової комісії відділу образотворчого мистецтва, декоративного мистецтва та реставрації, викладач-методист Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського Волинської обласної ради, членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва України з доповіддю на тему: «Пленер, як форма навчальної роботи, в художньому циклі. Вивчення конкретного етнографічного середовища», продемонструвала презентацію «Осінній пленер до дня художника». 
 Викладач-методист Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського Волинської обласної ради, провідний методист з народної творчості ОНМЦК, заслужений діяч мистецтв України, Ірина Хмілевська висвітлила тему «Орнаменти декоративно-прикладного мистецтва в святах і обрядах зимового циклу». 
  Про «Сучасний стан та виклики в умовах реформування вищої професійної освіти» розповів завідувач кафедри образотворчого мистецтва Волинського національного університету імені Лесі Українки – Дмитро Авраменко. 
  Олена Мартинович – завідувачка відділу аматорського мистецтва і народної творчості розповіла про «Культурну спадщину, збереження та популяризацію її через освітній процес». 
    По завершенню семінару відбулося обговорення щодо проведення спільних пленерів, майстер-класів та мистецьких акцій за участі викладачів та учнів художніх шкіл області. Організатори рекомендували в навчальному процесі шкіл, надавати перевагу саме традиційним технікам притаманним Волині й Поліссю, задля збереження і популяризації нематеріальної культурної спадщини та бути активними учасниками обласних конкурсів із образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. 


 
 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"