Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

«Лицар свободи. Ніл Хасевич».2021.03.03 16:19

 2 березня 2021 року у Волинському обласному ліцеї з підвищеною військовою підготовкою імені героїв Героїв Небесної сотні відбувся культурно-просвітницький захід, присвячений 115-й річниці від дня народження Ніла Хасевича, в рамках якого діяла мистецька виставка «Пам’ять і слава», де було представлено світлини дереворитів, тематична література про художника і УПА.
 Художник-графік європейського рівня, патріот, воїн, чиєю зброєю були різець, долото, папір і дощечки на яких він створив дереворит цілої епохи українського визвольного руху.
 Захід організували і провели – Обласний науково-методичний центр культури, ГО «Волинське обласне ветеранське товариство політичних в’язнів і репресованих» за підтримки управління культури, з питань релігій та національнеостей та департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації.
 Перед початком заходу звучали патріотичні пісні, працівники Центру роздавали вихованцям ліцею і всім присутнім листівки-пам’ятинки. Розпочався захід із вшанування пам’яті Ніла Хасевича і всіх героїв-борців за незалежність України хвилиною мовчання.
 Надзвичайно цікавим та вагомим був виступ історика і краєзнавця Сергія Годлевського, якийфахово розповів про шлях створення УПА на Волині та життя і діяльність Ніла Хасевича.
 Не залишили байдужим жодного із присутніх повстанські пісні у виконанні лауреатів обласної мистецької премії імені Вячеслава Хурсенка, працівників Центру культури Сергія Беня й Ігоря Баранюка, а особливо щемно вони звучали з вуст вихованців ліцею – Віктора Беренюка, Артема Бущука, Назара Поліщука, Івана Шульгача, Артема Бущука, Костянтина Ковалюка і Богдана Фтемова.
 Голова громадської організації «Волинське обласне ветеранське товариство політичних в’язнів і репресованих» Валентина Єгорова та директор Обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова висловили вдячність дирекції й викладачам ліцею за роботу з патріотичного виховання молоді, підтримку в проведенні просвітницького заходу подарували для бібліотеки книжки з історії УПА та діяльність Ніла Хасевича тощо.
 Захід був проведений з дотриманням усіх карантинних вимог.


















 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"