Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Тарас Шевченко гуртує волинян2021.03.09 15:41

          09 березня біля пам’ятника Тарасові Шевченку в Луцьку відбувся культурно-мистецький захід «Нас гуртують думи Кобзаря» і традиційна акція «Прийди зі своїм «Кобзарем», присвячені 207-й річниці від дня народження Т.Г. Шевченка. Віддати шану та повагу полум’яному борцеві за волю України і геніальному світочу людства зібралося кілька сотень лучан. 
        Квіти до підніжжя пам’ятника поклали представники обласної державної адміністрації і обласної ради, громадських організацій, лучани та гості міста. 
           До початку урочистостей, з 11 години, шанувальники Шевченківського слова мали змогу взяти участь в озвученні Тарасового слова. Бажаючі читали вірші, утверджували власним виконанням творчість незабутнього поета. 
         До присутніх зі словом про Шевченка звернулася професор Волинського Національного університету імені Лесі Українки, голова Волинської крайової організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Людмила Стрільчук. Вона наголосила, що велич творчості Тараса Шевченка допомагає сучасникам у боротьбі за цілісність нашої держави, слово поета, як зброя, використовується на передовій як дієвий засіб формування національної свідомості. 
            Прозвучали твори Тараса Шевченка у виконанні хорового колективу та читця Іллі Будніка Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського Волинської обласної ради, чоловічого вокального квартету «Акорд» факультету мистецтв Волинського Національного університету імені Лесі Українки. 
         Уже дев’ятий рік поспіль лучани приходять до Шевченка з власним «Кобзарем», який є своєрідною реліквією у їх родинах. Ця ідея, народжена творчим колективом Обласного науково-методичного центру культури, має на меті зібрати біля Шевченка якомога більше людей з книгою, яка є національною Біблією українців, адже в ній вся історія України і боротьби її народу за свою волю. Щоразу організатори відзначають переможців номінацій, аби заохотити громадян пройнятися ідеєю вчити, читати і популяризувати творчість Кобзаря. 
         Цьогоріч зареєструвалося 128 учасників із власним «Кобзарем». Усі переможці в різних номінаціях отримали, як нагороду, пам’ятні подарунки – надзвичайно гарні сучасні видання Тарасового «Кобзаря». Їх вручали –перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук, заступник голови обласної державної адміністрації Анатолій Костик, заступник голови Луцької міської ради Ірина Чебелюк. А ще подарунками для учасників акції стали книги членів осередку Волинської Спілки християнських письменників, які вручили Віктор Гребенюк та Дмитро Довбуш. 
         Завершилися урочистості величним виконанням Державного Гімну України та спільною світлиною всіх учасників культурно-мистецького заходу. 
              Організатори заходу «Нас гуртують думи Кобзаря – управління культури, з питань релігій і національностей облдержадміністрації та Обласний науково-методичний центр культури.


























 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"