Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Вшанування пам'яті Тараса Григоровича Шевченка2021.03.10 16:07

     10 березня, минає 160 років від дня смерті видатного українського поета, художника, філософа, громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка. Традиційно, у цей день 10 березня, в Україні віддають данину пам'яті Великому Кобзареві. 
     До пам’ятника Тарасові Шевченку, що на проспекті Волі у Луцьку, сьогодні прийшли представники обласної та міської влади, творчої інтелігенції, учнівської та студентської молоді, громадсько-політичних організацій, небайдужі лучани. 
        Священнослужителі Православної Церкви України відправили панахиду з нагоди 160-ї річниці від дня смерті видатного поета, а учасники зібрання поклали квіти до підніжжя пам’ятника Великому Кобзарю. Керуючий Волинською Єпархією Православної Церкви України митрополит Михаїл наголосив на неймовірній силі поетичного слова Тараса, яке зцілює і наповнює енергією кожного українця на ратні патріотичні справи. 
        Емоційно прозвучав твір Тараса Шевченка "Осії. Глава 14" у виконанні студента Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського Богдана Курила. 
    Урочисте  виконання Державного Гімну України стало емоційним фіналом велелюдного зібрання. 
      Організатори заходу – управління культури, з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації, Обласний науково-методичний центр культури.
















 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"