Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Обласний дистанційний семінар з образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва2021.04.08 16:35

          8 квітня 2021 року Обласним науково-методичним центром культури було організовано та проведено, на платформі ZOOM, обласний дистанційний семінар з образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. У семінарі брали участь 52 особи – викладачі мистецьких шкіл, керівники гуртків образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва клубних установ територіальних громад області. 
          Із вступним словом до присутніх звернулась директор Обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова, ознайомила усіх з планом роботи семінару. 
          Виступила Софія Пасюк, голова циклової комісії відділу образотворчого мистецтва, декоративного мистецтва та реставрації, викладач-методист Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського Волинської обласної ради, членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва України з доповіддю на тему: «Умови конкурсу. Відповідність дитячих робіт до виду образотворчої чи декоративної роботи. Плагіат або запозичення у дитячих роботах. Традиційні форми народного мистецтва». 
          Про «Традиції української вибійки в декоруванні сучасних текстильних виробів» розповіла старший викладач кафедри образотворчого мистецтва факультету культури і мистецтв Волинського національного університету імені Лесі Українки, членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва України – Галина Вахрамєєва. 
          Викладач-методист Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського Волинської обласної ради, провідний методист з народної творчості ОНМЦК, заслужений діяч мистецтв України, Ірина Хмілевська висвітлила тему «Писанка, як вид декоративно-прикладного мистецтва. Традиції і сучасність. Орнаменти традиційних писанок».
          Досвідом роботи з присутніми поділилися викладачі Володимир-Волинської дитячої художньої школи імені Миколи Рокицького. Зокрема, директор школи Катерина Юрчук висвітлила тему «Микола Рокицький через призму часу та новітнє бачення дітей у ХХІ ст. Аналіз дитячих робіт на тему картини М. Рокицького «Яблуня». Про «Художній текстиль у ДХШ. Розпис таканин» розповіла Ірина Надюкова – заступник директора з навчально-виховнї роботи. А Тетяна Омельченко ознайомила із темою «Гобелен на уроках композиції». 
          По завершенню семінару відбулося обговорення та підведення підсумків. Учасники подякували за змістовну зустріч та висловили побажання аби такі семінари проводилися частіше.








 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"