Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Вишиванка – це Україна!2021.05.21 10:38

          У травні українці віддають шану національним традиціям, вбираючись у вишитий одяг. Вишиванка є гордістю народу, символом етнічної приналежності, від часів Революції Гідності вона стала дійсно урочистим вбранням українців. 
          У цьому році Міжнародний день вишиванки припав на 20 травня. Традиційно цього дня усі приєднуються до суспільного флешмобу і збираються у визначених місцях у яскравих вишиванках. До святкової акції долучилися лучани, представники виконавчої влади, прийшовши в барвистому, а дехто й унікальному вбранні з національними мотивами. 
          На Київському майдані, біля пам’ятника борцям за волю та незалежність України, відбулось мистецьке урочисте свято «Вишиванка українського роду».
          З вітальним словом до присутніх звернувся перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Мовенко та голова Волинської обласної ради Григорій Недопад. Вони акцентували увагу присутніх на важливості збереження одвічних традицій народного мистецтва в примноженні духовності та виховання національної свідомості. 
          Культурно-мистецьку частину свята було представлено кращими аматорськими колективами та окремими виконавцями. Розпочали дійство учасниці зразкової вокальної студії «Зернятко» культурно-мистецького центру «Красне» КЗ «Палац культури міста Луцька», Анастасія Демковська, Софія Приходько та Тетяна Глушко (керівник – заслужена артистка України Алла Опейда) піснею «Бабусина вишиванка». Зачарував душевністю виконання пісні «Два кольори» Сергій Бень із Обласного науково-методичного центру культури. Додали святкового настрою присутнім вокальний дует Ківерцівського БК – Наталка та Тетяна Черняк виконанням пісні «Українці». 
          Вишиванка об’єднала всіх присутніх на цьому майдані, у містах і селах, по всій Україні. А ще українців завжди гуртували добрі справи і спільна пісня. На завершення свята на щастя, на добро, на процвітання рідної України всі присутні дружніми оплесками підтримали пісню разом із солістом Ківерцівського БК – Сергієм Лесиком – «Одягни вишиванку Україно моя». 
          Урочисте мистецьке свято «Вишиванка українського роду» підготував Обласний науково методичний центр культури за підтримки управління культури з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації.






















 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"