Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

«Ти будеш вічно жити, Українко!»2021.08.02 11:38

На Театральному майдані міста Луцька зібралися лучани, аби вклонитися і покласти квіти до підніжжя пам’ятника Лесі Українці як знак пошани, пам’яті і любові до великої доньки України  Лариси Косач-Квітки – Лесі Українки. 

У заході брали участь представники влади та громадських організацій,  письменники та небайдужі волиняни.

Священнослужителі Волинської єпархії  Православної  Церкви України відслужили  панахиду по уславленій поетесі рідного краю та наголосили про важливість творчості Лесі Українки у нинішній час.

 У літературно-мистецькій годині  «ТИ БУДЕШ ВІЧНО ЖИТИ, УКРАЇНКО!» брала участь – українська поетеса, членкиня Національної спілки письменників України, заслужена журналістка України, лауреатка премії імені Лесі Українки – Надія Гуменюк, яка згадала той непростий час для Лесі, коли перед нею постав конкретний вибір щодо написання власних творів російською мовою. Це гарантувало їй райдужні перспективи, популярність і успішне видання книг. Проте велика Українка не піддалась спокусі і на весь світ назвалась Українкою з великої літери.

І як утвердження рідного безсмертного письма, бібліотекар-методист Волинського національного університету імені Лесі Українки Світлана Кресак, задушевно виконала вірш Лесі Українки «Ти, дівчино, життям розбита, грай!».

На Театральному майдані Обласний науково-методичний центр культури за участі Волинської бібліотеки для юнацтва презентував мистецьку виставку «Слово гартує», на якій було представлено тематичні світлини життя і творчості Лесі Українки, літературні видання письменниці та вибрані філософські вислови з її творів.

Організатори заходу – управління  культури, з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації; Обласний науково-методичний центр культури.
















 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"