Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

«Вовчак – Волинська Січ»2021.08.02 11:48

    1 серпня в урочищі «Вовчак» Турійської територіальної громади відбувся обласний фестиваль повстанської пісні «Вовчак – Волинська Січ», метою якого було вшанування полеглих за волю, єдність і свободу України, національно-патріотичне виховання громадян, особливо молоді, популяризація кращих повстанських пісень та створення нових сучасних  патріотичних творів.

   Організатори фестивалю – управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації, Обласний науково-методичний центр культури, Турійська селищна рада.

   Розпочався фестиваль святковою ходою учасників заходу до могил загиблих воїнів Української Повстанської Армії, де відбулося покладання квітів та вшанування загиблих хвилиною мовчання. Потому до учасників фестивалю з вітальними словами звернулися – перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук, депутат обласної ради Олександр Пирожик, директор Обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова, голова Турійської територіальної громади Олексій Безсмертний.       

   У фестивалі брали участь 34 аматорські колективи, у яких було близько 400 учасників. Це хори, вокальні, фольклорні, музичні колективи, солісти-вокалісти з 26 територіальних громад Волині. Художні колективи подарували глядачам героїчні повстанські, стрілецькі, козацькі пісні, сучасні твори, які відображають самовіддану боротьбу за волю і незалежність України. Гостем фестивалю був хоровий колектив «Нескорені» братства ОУН-УПА міста Червонограда та вокальний дует з м. Стрий Львівської області.

   Впродовж фестивалю діяли  виставки: Обласного науково-методичного центру культури «Пам’ять і біль» – світлини, інформаційні матеріали, що відображають визвольну боротьбу українського народу та виставка майстрів народного мистецтва Турійщини. Учасники заходу мали можливість придбати вироби-сувеніри безпосередньо у народних майстрів.  





























 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"