Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

ПОЛОЖЕННЯ про проведення фестивалю-конкурсу авторської пісні та співаної поезії «Оберіг»2021.08.26 14:41


ПРОЄКТ
ПОЛОЖЕННЯ
 про проведення
фестивалю-конкурсу авторської пісні
та співаної поезії «Оберіг»

I. Загальні положення
 1.1. Фестиваль-конкурс авторської пісні та співаної поезії «Оберіг» відбудеться 4-6 листопада 2021 року в місті Луцьку.
 1.2. Фестиваль-конкурс співаної поезії та авторської пісні «Оберіг» проводиться Волинською обласною радою, управлінням культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації, Обласним науково-методичним центром культури, департаментом культури Луцької міської ради, Волинською обласною філармонією, Луцькою районною радою (далі – Фестиваль-конкурс).

ІІ. Мета та завдання Фестивалю-конкурсу

 2.1. Пошук та підтримка молодих виконавців у жанрах співаної поезії, авторської пісні, вдосконалення виконавської майстерності та покращення художнього рівня репертуару, створення якісного музичного продукту для програм радіо і телебачення, концертних організацій.
  2.2. Завдання Фестивалю-конкурсу: відродження традиції фестивалів авторської пісні, співаної поезії 1989-2001 років; презентація музичної спадщини минулих віків і сучасних визвольних змагань українського народу; обмін педагогічним та виконавським досвідом, втілення у практику концертної діяльності, медіапростір нових творів, ідей та форм, проведення наукових конференцій, круглих столів, дискусійних клубів з проблем сучасної української музичної культури, публікація матеріалів; організація змістовного дозвілля молоді та виховання естетичних смаків з допомогою надбань світової музичної культури.

ІІІ. Учасники, порядок та умови проведення Фестивалю-конкурсу
  3.1. До участі у Фестивалі-конкурсі запрошуються особи віком від 16 років.
 3.2. Учасники Фестивалю-конкурсу, супутніх заходів, почесні гості, члени журі забезпечуються проживанням, дворазовим харчуванням, екскурсіями за кошти організаторів Фестивалю-конкурсу на пільгових умовах у закладах, з якими укладені відповідні угоди про співпрацю.
 3.3. Переможець Фестивалю-конкурсу (володар Гран-прі) отримує грошову винагороду в сумі 10000 грн (десять тисяч гривень). Інформація про перебіг фестивалю висвітлюється в ефірі теле- та радіопередач.
 3.4. Заявки (згідно з додатком) на участь у Фестивалі-конкурсі подаються до 17 жовтня 2021 року за адресою: Обласний науково-методичний центр культури, 43025, м. Луцьк, вул. П’ятницька гірка, 16, е-mail: nmckv@ukr.net, тел. (0332) 771-039, 723-546; Контактні особи:
– Мартинович Олена Володимирівна – (050) 661 88 86;
– Баранюк Ігор Іванович – (095) 023 51 87, (096) 516 24 72.
До заявки додається фото учасника (учасників) у форматі JPEG; демозапис (аудіо, відео) 2-х запропонованих пісень у форматі MP3;
   3.5. Заявки та додатки надіслані пізніше вказаної дати або заявки без додатків до розгляду не приймаються.
ІV. Номінації Фестивалю-конкурсу
   4.1. Номінації Фестивалю-конкурсу: «авторська пісня», «співана поезія».
  4.2. Загальні вимоги до номінацій «авторська пісня» та «співана поезія»: у Фестивалі-конкурсі беруть участь солісти та ансамблі малих форм (дуети, тріо, квартети) з творами на власні україномовні тексти (авторська пісня - слова і музика власні) та виконавці, що мають музичні твори на вірші українських поетів чи інтерпретації народних пісень (співана поезія - музика власна); учасники виконують дві заявлені пісні тривалістю до 07 хвилин; супровід виконання творів – виключно акустичний (наживо).
V. Критерії оцінювання учасників Фестивалю-конкурсу
  Художній рівень репертуару, майстерність виконання та артистизм, якість музичного супроводу, актуальність, самобутність, поетична цінність текстів, оригінальність композиторського рішення при виконанні пісень та композицій; сценічна культура, мелодійність, сценічний образ.
VІ. Журі Фестивалю-конкурсу
  6.1. Для оцінювання виступів учасників Фестивалю-конкурсу утворюється журі, до складу якого входять відомі авторитетні музикознавці та мистецтвознавці.
   6.2. Члени журі, по завершенні програми Фестивалю-конкурсу, проводять аналіз відповідності виступів основним критеріям, зазначеним у цьому Положенні та підбивають підсумки.

Додаток
до Положення
про проведення фестивалю-конкурсу
авторської пісні та співаної поезії «Оберіг»
(Пункт 3.4 Розділ III)

ЗАЯВКА


1
- Прізвище, ім’я, по батькові учасника
- Назва колективу, ПІБ керівника (кількість осіб)
                                   
 2  Творчі досягнення та звання (за наявності)  
 3 - Дата народження учасника (число, місяць, рік),
- Для колективу (рік створення)

 4   Регіон, який представляє учасник/колектив  
 5   Дані контактної особи (ім’я, телефон, e-mail)  
 6   Назва конкурсних творів із зазначенням авторів українською мовою  
 7   Супровід: перелік інструментів
 
    ДОДАТКИ
 8  Фото учасника/колективу у форматі JPEG  
 9  Демозапис (аудіо, відео) 2-х запропонованих пісень у форматі MP3  
 

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"