Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Вперше на Волині – "Мамина колискова"2012.05.16 09:59


Управлінням культури і туризму облдержадміністрації та Обласним науково-методичним центром культури організовано виставку-ярмарок та майстер-класи ляльки-мотанки, гончарства, вишивки, соломоплетіння. Безпосередньо на майдані проходив конкурс дитячого малюнка на асфальті "Я люблю маму", флешмоб  дитячих колясок «Спи дитя в колисочці!», що урочистою ходою пройшли біля виставлених в експозиціях вишитих рушників. Крім того присутню на вулиці дітвору організовували на різноманітні конкурси та розваги, які щедро стимулювалися подарунками та призами.

Продовження тематичного свята відбувалось у приміщенні Волинського академічного обласного музичнодраматичного театру імені Т.Шевченка. У фойє було організовано тематичну виставку в рамках обласного свята "Мамина колискова". На ній було представлено старовинні дитячі плетені та дерев’яні колиски,дитячі іграшки, ляльки-мотанки, дитячі малюнки тощо.

     На сцені театру відбулось центральне дійство – театралізоване свято "Мамина колискова". Виконавці з області привезли автентичні старовинні та сучасні авторські колискові пісні, фольклорні гурти із сіл Гута-Боровенська Камінь Каширського, та Поліське Старовижівського району – театралізовані обряди хрестин. Ведучі свята Алла Опейда та Вячеслав Судима виконували колискові, вміло вели у захоплюючу подорож дитинства присутніх у залі глядачів. Порадував майстерністю Зразковий ансамбль "Волиняночка" Палацу культури м.Луцька під орудою Олени Козачук, що спеціально для свята підготував хореографічну композицію. 

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"