Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

"Його пісня назавжди поміж нас"2021.11.30 13:09

      «Кожний з нас повинен постійно пам'ятати священні речі – навіщо живеш, звідки ти родом, до чого прагнеш, що скажеш людям, з якого колодязя п'єш живу воду… Бути в польоті — крізь долю, над суєтою і при цьому, однак, не відриватися від землі» – це слова нашого духовного титана Назарія Яремчука – народного артиста України, Героя України, лауреата Державної премії імені Тараса Шевченка. Це ми знаємо, та не всім відомо, що тільки величезний талант та титанічна праця зробили його улюбленцем мільйонів, відомим не лише в Україні.
     Скромний хлопчина з буковинського села осиротів, коли йому було всього 12 років. І цей перший удар долі навчив його не хилитися перед невдачами, йти вперед, розраховуючи на власні сили і Божу підтримку.
     Він належав до тих одержимих людей, які не шукають міцного плеча підтримки та легких доріг до успіху. Проте, за свої 43 роки він встиг записати 150 пісень, більшість з яких стали народними. Хто з нас не знає пісенних шедеврів «Водограй», «Стожари», «Червона рута», «Я піду в далекі гори», які виконував з творчими побратимами Володимиром Івасюком та Василем Зінкевичем. Та пропри визнання і всенародну любов, він ніколи не був зіркою, як часто себе називають сучасні естрадні артисти. Він не боявся труднощів, не вимагав до себе особливої уваги та розкішних прийомів й готелів, виступав з концертами перед солдатами в Афганістані, ліквідаторами аварії на Чорнобильській АС у так званій 30-кілометровій зоні.
     Його зірка закотилася за обрій дуже рано, але не згасла, він тепер на небі співає в ангельському хорі, залишивши на землі своїх талановитих дітей – Назарія, Дмитра, Марію, які охоче підхопили батьківську пісню.
     Твори, які виконував Назарій Яремчук, гідно поповнили репертуар і аматорів сцени нашого краю. Його мелодійні, поетичні пісні пробуджують найкращі почуття, продовжують збагачувати світ красою.

Відеопроєкт, присвячений 70-й річниці з дня народження українського естрадного співака, Героя України - Назарія Яремчука (за посиланням)

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"