Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Семінар-практикум з питань НКС2021.12.16 10:50

 15 грудня 2021 року Обласним науково-методичним центром культури, з метою обміну досвідом,підвищення рівня роботи спеціалістів гуманітарних відділів та керівників клубних закладів з питань дослідження, збереження та популяризації елементів нематеріальної культурної спадщинибуло проведено   дистанційний семінар-практикум на платформі ZOOM, в якому взяли участь 68 осіб із 42 територіальних громад.

    Із вступним словом до присутніх звернувся заступник директора Обласного науково-методичного центру культури Віталій Клімчук. Він акцентував на важливості значення нематеріальної культурної спадщини як головного джерела культурного розмаїття та гарантії сталого розвитку.  Доповідь на тему: «Народні скарби Волині, які потребують, дослідження, збереження і відтворення» для учасників семінару-практикуму підготувала заслужений діяч мистецтв України, провідний методист ОНМЦК Ірина Хмілевська. Про важливі кроки щодо оформлення облікової картки та формування пакету документів для внесення елемента НКС до місцевого з подальшим просуванням до Національного реєстру розповіла провідний методист ОНМЦ Лідія Клімчук.

    Учасники семінару-практикуму мали нагоду переглянути відеоматеріали елементів НКС, які досліджують територіальні громади. Методист Центу культури та дозвілля Камінь-Каширської міської ради Катерина Пікун презентувала елемент НКС «Традиція приготування Мандричок».

   На завершення  учасники семінару мали нагоду висловити свої думки щодо подальшої співпраці із фахівцями Обласного науково-методичного центру культури задля реалізації Конвенції ЮНЕСКО про охорону нематеріальної культурної спадщини. Адже  у  час глобалізації, активних процесів інтеграції, як ніколи потребує підтримки і захисту національна культура, бо кожен народ цікавий і неповторний саме своєю ідентичністю, самобутністю.








Посилання на відеоперегляд:

 
 
 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"