Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

«Людина. Символ. Легенда»2022.01.04 16:45

     1 січня 2022 року  – 113 років від дня народження Степана Бандери, відомого у всьому світі українського політичного діяча, ідеолога й теоретика українського націоналістичного руху, голови Проводу ОУН, найвидатнішої  особи в історії боротьби за незалежність і соборність України – героя ХХ століття, легендарного  чоловіка, який прожив життя так, що й після смерті вороги  його бояться. Саме Бандера врятував честь України в ХХ-му столітті і зумів організувати народ на відчайдушну битву проти комунізму, фашизму й шовінізму і став символом нескореного народу, який підніс український націоналізм до найвищої жертовності. Його гасло – «Бог і Україна!» продовжує жити, додавати сил і надихати українців на перемогу у російсько-українській війні ХХІ століття.

Майбутній Провідник ОУН народився у селі Старий Угринів, що на Івано-Франківщині, виховувався у патріотичній та священицькій родині. Батько – отець Андрій Бандера був розстріляний за перших совєтських окупантів західної України у 1941 році … за те, що любив Бога і Україну, і що дітей своїх виховав у найвищій формі любові.

У 50-літньому віці, 15 жовтня 1959 році радянський уряд СРСР уповноважив КДБ вчинити вбивство Степана Бандери в Мюнхені (ФРН). Атентат здійснив агент Богдан Сташинський.

Родина Бандери дала в жертву Україні батька, семеро синів і дочок.

«Роль Степана Бандери в історії України ХХ століття неоціненна. Не випадково мільйони людей донині називають себе «бандерівцями». Для цих людей Степан Бандера – символ їхньої української ідентичності».

Пропонуємо для перегляду відеопроєкт «Великий син України», підготовлений Волинським обласним науково-методичним центром культури: Людина. Символ. Легенда.

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"