Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Ворог зазіхає на духовні скарби нації2022.03.17 11:08

 На превеликий жаль, ворог хоче знищити не лише інфраструктуру нашої держави, безжалісно руйнує дитячі садки, школи, університети, лікарні, театри, музеї інші соціальні об’єкти і житлові масиви, а вже й зазіхає на духовні скарби нації. 
 Стало відомо, що 16 березня  хакери знищили архів "Народні пісні України". Про це повідомила у Facebook ініціаторка створення сайту етномузиколог, співзасновниця гурту "Божичі" Марічка Марчик.
За її словами  було винищено адмінку, індикатор кількості пісень на титульній сторинці показував "нуль", також зник музичний плеєр – лишився тільки опис архіву.
Авторка порівняла цей акт вандалізму з ударом російських військ по Бабиному Яру в Києві. Але запевнила, що копії архіву збереглися і записи старовинних пісень будуть викладені в іншому місці.
   Це ще один доказ того, що українці цікаві світові своєю самобутністю, багатством і розмаїттям традиційного мистецтва. Московитам дуже хотілося б стерти наш генетичний код, але їм цього не вдасться, культурний фронт також як ніколи згуртований.  
 Фахівцями Обласного науково-методичного центру культури Волині було записано від старожилів тисячі пісень, були видані музичні збірники і диски. І зараз спеціалісти науково-методичного центру продовжують працювати. Серед пріоритетних напрямків діяльності є вивчення, збереження і підтримка осередків та окремих носіїв елементів нематеріальної культурної спадщини – пісенної і усної народної  творчості, ткацтва, вишивки, лозоплетіння, соломоплетіння, писанкарства, гончарства та інших народних промислів волинського краю. 
 Отож усі знищені національні архіви регіони допоможуть відновити і поповнити. Все буде Україна!

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"