Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Як надійно зберегти духовні скарби свого народу2022.05.04 14:49

Захід ініціював Український центр культурних досліджень (УЦКД), підтримуючи ініціативу Центру розвитку «Демократія через культуру» (ДС) спільно з іншими членами Платформи НКС.

Нинішній вебінар як і попередні продовжили низку онлайн-зустрічей з метою об’єднання зусиль для опрацювання поточної  ситуації у сфері НКС та пошуку практичних рішень для охорони НКС в умовах війни.

Захід зібрав людей, причетних до конкретних справ збереження нематеріальної культурної спадщини України, особливо в її нематеріальному вимірі, включаючи усну народну творчість, традиційні ремесла, виконавське мистецтво, звичаї, навички та традиції, що передаються з покоління в покоління.                                                     

Спікери вебінару ознайомили учасників із проектами, спрямованими на оцифровку та інвентаризацію життєвих традицій, які здійснюють вікіпедисти у співпраці з культурними закладами та зберігачами (носіями) нематеріальної спадщини.

Під час вебінару учасники мали змогу попрактикуватися у редагуванні Вікіпедії та розміщенні мультимедіа на Wikimedia Commons, підготувавши заздалегідь цифрові фотографії, які в процесі вебінару  могли змінити та описати самостійно.

Зустріч відбулася під головуванням команди, що складається з представників Ради національної спадщини Польщі, Асоціації Wikimedia Polska, а також українських та польських вікіпедистів та експертів.

Вебінар відбувся в рамках Платформи НКС – Україна.

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"