Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Унікальний код нашого народу2022.05.23 15:42

 19 травня українці відзначили Всесвітній день вишиванки. Адже вишиванка – своєрідний унікальний код українського народу, вона яскраво відображає особливу національну традицію.
Найпоширеніші та найбільш шановані давніми українцями кольори – червоний та чорний, що використовуються в орнаментах, вважалися магічними. Червоний свідчив про життєдайну енергію сонця, кохання, радість землі. Чорний колір пращури наділяли  магією життєвої сили рідної землі, він уособлював безліч таємних знаків і закликів до родючого ґрунту, що забезпечував урожай і достаток. 
 До Дня Вишиванки фахівцями Обласного науково-методичного центру культури  виготовлено і оприлюднено в соцмережах під хештегом #КодНації/    відеоролик Центру до Дня вишиванки. 
Презентовано книгу-ессе «Вишиті українські долі» – мистецький проєкт-конкурс Центру від авторів із майже всіх громад Волині, міст Києва, Конотопа, Запоріжжя, Хмельницького та українок, що проживають в Італії й Канаді. Це родинні й сімейні історії, пов’язані з вишивкою, яка супроводжує наш народ упродовж поколінь. (Посилання на сайт Центру де знаходиться вся книга).

Сподіваємося, що зовсім скоро закінчиться війна нашою перемогою над ворогом і українці зможуть вбратися у святкові вишиванки і відсвяткувати таку довгоочікувану звитягу!
 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"